Beroep moutmeester

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Financiële draagkracht
  • Verkoopstrategieën
  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Methoden voor kwaliteitsgarantie
  • Verkoopbevorderingstechnieken

Vaardigheden

  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Verspilling van grondstoffen beperken
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Laboratoria voor voedingsmiddelenproductie beheren
  • Leiding geven aan personeel
  • Normen voor productiefaciliteiten vaststellen
  • Verkoopstrategieën ten uitvoer brengen
  • Operationele standaardprocedures in de voedselketen ontwikkelen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Nieuwe concepten bedenken
  • Marketingstrategieën implementeren
  • Bijgewerkte professionele kennis onderhouden
  • Ontvlambare stoffen beheren
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

omgaan met managers corrigerende acties beheren geduld uitoefenen omgaan met collega’s begrotingscontrole uitvoeren milieubeheersystemen gebruiken niches in de markt identificeren zorgen voor kostenefficiëntie in de voedselproductie gegevens in de voedselverwerkende sector interpreteren betrouwbaar handelen nieuw personeel in dienst nemen silosystemen inspecteren ovenventilatie beheren opleiding geven over de uitvoering van algemeen kwaliteitsbeheer zelfvertrouwen tonen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie maalhandelingen public relations verzorgen assisteren bij de ontwikkeling van standaardprocedures in de voedselketen levering van grondstoffen beheren processen voor de dehydratie van voedsel