Beroep moutmeester

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Methoden voor kwaliteitsgarantie
  • Financiële draagkracht
  • Verkoopbevorderingstechnieken
  • Verkoopstrategieën

Vaardigheden

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Marketingstrategieën implementeren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Operationele standaardprocedures in de voedselketen ontwikkelen
  • Leiding geven aan personeel
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Laboratoria voor voedingsmiddelenproductie beheren
  • Bijgewerkte professionele kennis onderhouden
  • Verkoopstrategieën ten uitvoer brengen
  • Nieuwe concepten bedenken
  • Verspilling van grondstoffen beperken
  • Normen voor productiefaciliteiten vaststellen
  • Ontvlambare stoffen beheren

Optionele kennis en vaardigheden

betrouwbaar handelen assisteren bij de ontwikkeling van standaardprocedures in de voedselketen milieubeheersystemen gebruiken nieuw personeel in dienst nemen processen voor de dehydratie van voedsel niches in de markt identificeren gegevens in de voedselverwerkende sector interpreteren public relations verzorgen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie wiskundige hulpmiddelen en uitrusting gebruiken geduld uitoefenen ovenventilatie beheren silosystemen inspecteren levering van grondstoffen beheren omgaan met managers omgaan met collega’s maalhandelingen corrigerende acties beheren opleiding geven over de uitvoering van algemeen kwaliteitsbeheer zelfvertrouwen tonen begrotingscontrole uitvoeren zorgen voor kostenefficiëntie in de voedselproductie