Beroep metaaldompelaar

Metaaldompelaar: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Gezondheid en veiligheid op de werkplek

  Het geheel van regels, procedures en voorschriften met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de mensen op de werkplek. 

 • Dompelcoatproces

  De diverse processtadia bij het onderdompelen van een werkstuk in een oplossing met coatingmateriaal, waaronder onderdompelen, opstarten, afnemen, wegstromen en eventueel verdampen.

 • Onderdelen van dompeltanks

  De opstelling en verschillende delen van een dompelcoatingmachine of een dompeltank, zoals het reservoir uit niet-brandbaar materiaal, het afvoerkanaal, de stalen steunen, het rek en het rondsel, het hijsen van de cilinder en het juk.

 • Industriële verf

  De verschillende soorten verf voor de fabricage van afwerkingsprocédés, zoals primers, tussenlagen, eindlagen, stroken en andere.

 • Kwaliteitsstandaarden

  De nationale en internationale voorschriften, specificaties en richtlijnen die ervoor zorgen dat de producten, diensten en processen van goede kwaliteit zijn en geschikt zijn voor het beoogde doel.

Vaardigheden

 • Ontoereikende werkstukken verwijderen

  Nagaan welke ontoereikende verwerkte werkstukken niet voldoen aan de normen en verwijderd moeten worden en het afval sorteren volgens de voorschriften.

 • Zorgen voor de beschikbaarheid van materiaal

  Ervoor zorgen dat de nodige apparatuur beschikbaar is, gereed is en beschikbaar is voor gebruik vóór het begin van de procedures.

 • Machine leveren

  Ervoor zorgen dat de machine wordt gevoed met de noodzakelijke en geschikte materialen en de plaatsing of automatische aan- en afvoer van werkstukken in de machines of werktuigmachines op de productielijn controleren.

 • Passende beschermende uitrusting dragen

  Relevante en noodzakelijke beschermende uitrusting dragen, zoals beschermende brillen of andere oogbescherming, helmen, veiligheidshandschoenen.

 • Verwerkt werkstuk verwijderen

  Afzonderlijke werkstukken na verwerking verwijderen uit de productiemachine of de machinetool. Bij een transportband dient dit gepaard te gaan met een snelle, continue beweging.

 • Dompeltanks bedienen

  Een productiemachine bedienen die is ontworpen om werkstukoppervlakken te coaten via dompelcoatingprocédés; de machine monitoren en bedienen volgens de voorschriften.

Optionele kennis en vaardigheden

productie van gereedschappen soorten metaalproductieprocessen hout verven technische middelen raadplegen soorten plastic industriële containers reinigen werkstukken voorbehandelen houtverwerkingsprocessen verwerking van non-ferrometalen productie van wapens en munitie metalen werkstuk galvaniseren soorten hout verwerking van ferrometalen productie van bestek productie van metalen huishoudelijke artikelen productie van metalen montageproducten watertransferprinttechnieken toepassen productie van deurbeslag van metaal advies geven aan technici kwaliteit van producten controleren meter controleren productie van lichte metalen verpakkingen productie van stoomgeneratoren gevaarlijk afval verwijderen proefdraaien soorten metaal imperfecties in metaal ontdekken gegevens over de voortgang van het werk bijhouden metaalcoatingtechnologieën categorieën timmerhout onderscheiden de bediening van een machine installeren mechanisch materiaal onderhouden hout behandelen polijstapparatuur voor metaal bedienen soorten dompeltanks productie van kleine metalen onderdelen productie van metalen containers

Loopbaanperspectief

Het beroep metaaldompelaar behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB