Beroep meester-koffiebrander

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Niveaus voor het malen van koffie
  • Koffie branden
  • Soorten koffiebonen
  • Kleurschakeringen bij roosteren
  • Koffie-eigenschappen

Vaardigheden

  • Industriële ovens onderhouden
  • Koffiemaalmethode aan de koffiesoort aanpassen
  • Warme dranken bereiden
  • Roosteren volgen
  • Ontvlambare stoffen beheren
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Koffiebonen indelen
  • Sensorisch onderzoek uitvoeren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Warmtebehandeling toepassen
  • Eigenschappen van koffie evalueren
  • Nieuwe recepten creëren
  • Groene koffiebonen onderzoeken
  • Verspilling van grondstoffen beperken
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Verschillende roostermethoden toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

niches in de markt identificeren koffieproeverijen houden omgaan met collega’s maalhandelingen uitgebreide internationale reizen maken ovenventilatie beheren beschikken over computervaardigheden vreemde talen gebruiken voor internationale handel klanten over de soorten thee en koffie informeren omgaan met managers begrotingscontrole uitvoeren kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen diensten op een flexibele manier uitvoeren voedsel- en drankenindustrie zelfvertrouwen tonen