Beroep meester-koffiebrander

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Soorten koffiebonen
  • Kleurschakeringen bij roosteren
  • Koffie branden
  • Niveaus voor het malen van koffie
  • Koffie-eigenschappen

Vaardigheden

  • Eigenschappen van koffie evalueren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Warmtebehandeling toepassen
  • Nieuwe recepten creëren
  • Warme dranken bereiden
  • Industriële ovens onderhouden
  • Koffiemaalmethode aan de koffiesoort aanpassen
  • Roosteren volgen
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Koffiebonen indelen
  • Sensorisch onderzoek uitvoeren
  • Groene koffiebonen onderzoeken
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Ontvlambare stoffen beheren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Verschillende roostermethoden toepassen
  • Verspilling van grondstoffen beperken

Optionele kennis en vaardigheden

koffieproeverijen houden begrotingscontrole uitvoeren omgaan met collega’s diensten op een flexibele manier uitvoeren vreemde talen gebruiken voor internationale handel niches in de markt identificeren maalhandelingen uitgebreide internationale reizen maken zelfvertrouwen tonen omgaan met managers beschikken over computervaardigheden voedsel- en drankenindustrie klanten over de soorten thee en koffie informeren ovenventilatie beheren kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen