Beroep medewerker voedselproductie

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Food safety principles

Vaardigheden

  • Monitor ingredient storage
  • Apply GMP
  • Ensure sanitation
  • Carry out checks of production plant equipment
  • Support management of raw materials
  • Monitor the production line
  • Keep inventory of goods in production
  • Clean food and beverage machinery
  • Administer ingredients in food production
  • Be at ease in unsafe environments
  • Follow production schedule
  • Disassemble equipment
  • Apply HACCP
  • Apply requirements concerning manufacturing of food and beverages
  • Lift heavy weights

Optionele kennis en vaardigheden

uniformiteit van suiker volgen flessen voor verpakking controleren schoonmaak ter plaatse uitvoeren chocolade in vormen gieten schoonmaaktaken uitvoeren materialen voor theezakjesmachines beheren gemalen voedingsmiddelen volgen melkproductieproces conserveringsbehandelingen toepassen productiemonsters onderzoeken verspilling van grondstoffen beperken zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie productieprocessen voor kruiden monsters etiketteren reiniging van herbruikbare verpakkingen evaluatieprocedures bij ontvangst van materialen volgen verschillende dehydratieprocessen bij groenten en fruit toepassen koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren materialen wegen moderne brouwsystemen kwaliteit van grondstoffen bij ontvangst controleren automatische procesbesturing toepassen verpakkingsmachines bedienen volgens recept werken extrusietechnieken toepassen coatingspecificaties volgen correcte etikettering van goederen waarborgen productielijn voor het inblikken van voedsel opslag van voedingsmiddelen homogenisering van voedingsmiddelen levensmiddelenafval afvoeren hydrogeneringsprocesen voor eetbare oliën vulmachines volgen koolzuurtoevoegende processen uitvoeren gistingsproces van voedingswaren blancheerproces van amandelen volgen centrifugerende kracht hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking suikerraffinage meten kwaliteit van producten op een productielijn controleren niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne sterke dranken rectificeren keukenapparatuur volgens voorschrift gebruiken droogproces aanpassen aan goederen installaties voor voedselproductie inrichten flessenwasmachines bedienen heftrucks bedienen oliemengprocessen volgen

Loopbaanperspectief

Het beroep medewerker voedselproductie behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld