Beroep medewerker voedselproductie

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Beginselen van voedselveiligheid

Vaardigheden

  • Opslag van ingrediënten volgen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Hygiëne waarborgen
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Beheer van grondstoffen ondersteunen
  • De productielijn volgen
  • Voorraad van goederen in productie bijhouden
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Productieschema’s volgen
  • Apparatuur demonteren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Zware gewichten tillen

Optionele kennis en vaardigheden

uniformiteit van suiker volgen flessen voor verpakking controleren schoonmaak ter plaatse uitvoeren chocolade in vormen gieten schoonmaaktaken uitvoeren materialen voor theezakjesmachines beheren gemalen voedingsmiddelen volgen melkproductieproces conserveringsbehandelingen toepassen productiemonsters onderzoeken verspilling van grondstoffen beperken zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie productieprocessen voor kruiden monsters etiketteren reiniging van herbruikbare verpakkingen evaluatieprocedures bij ontvangst van materialen volgen verschillende dehydratieprocessen bij groenten en fruit toepassen koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren materialen wegen moderne brouwsystemen kwaliteit van grondstoffen bij ontvangst controleren automatische procesbesturing toepassen verpakkingsmachines bedienen volgens recept werken extrusietechnieken toepassen coatingspecificaties volgen correcte etikettering van goederen waarborgen productielijn voor het inblikken van voedsel opslag van voedingsmiddelen homogenisering van voedingsmiddelen levensmiddelenafval afvoeren hydrogeneringsprocesen voor eetbare oliën vulmachines volgen koolzuurtoevoegende processen uitvoeren gistingsproces van voedingswaren blancheerproces van amandelen volgen centrifugerende kracht hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking suikerraffinage meten kwaliteit van producten op een productielijn controleren niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne sterke dranken rectificeren keukenapparatuur volgens voorschrift gebruiken droogproces aanpassen aan goederen installaties voor voedselproductie inrichten flessenwasmachines bedienen heftrucks bedienen oliemengprocessen volgen