Beroep medewerker vetzuivering
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Chemische processen
- Oorsprong van dieetvetten en oliën
Vaardigheden
- Dichtheid van vloeistoffen meten
- Stroming van oliën controleren
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Kleurverschillen aangeven
- Goede productiepraktijken toepassen
- Producten pompen
- Eetbare oliën raffineren
- Kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Water koken
Optionele kennis en vaardigheden
omgaan met managers omgaan met collega’s gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren vloeistoffen ontgommen schriftelijke instructies volgen logische redeneringen gebruiken hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie schoonmaaktaken uitvoeren kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren mondelinge instructies volgen monsters etiketteren betrouwbaar handelenLoopbaanperspectief
Het beroep medewerker vetzuivering behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |