Beroep medewerker vetzuivering

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Chemische processen
  • Oorsprong van dieetvetten en oliën

Vaardigheden

  • Dichtheid van vloeistoffen meten
  • Stroming van oliën controleren
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Kleurverschillen aangeven
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Producten pompen
  • Eetbare oliën raffineren
  • Kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Water koken

Optionele kennis en vaardigheden

omgaan met managers omgaan met collega’s gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren vloeistoffen ontgommen schriftelijke instructies volgen logische redeneringen gebruiken hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie schoonmaaktaken uitvoeren kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren mondelinge instructies volgen monsters etiketteren betrouwbaar handelen

Loopbaanperspectief

Het beroep medewerker vetzuivering behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld