Beroep medewerker vetzuivering

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Chemische processen
  • Oorsprong van dieetvetten en oliën

Vaardigheden

  • Dichtheid van vloeistoffen meten
  • Stroming van oliën controleren
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Kleurverschillen aangeven
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Producten pompen
  • Eetbare oliën raffineren
  • Kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Water koken

Optionele kennis en vaardigheden

omgaan met managers omgaan met collega’s gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren vloeistoffen ontgommen schriftelijke instructies volgen logische redeneringen gebruiken hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie schoonmaaktaken uitvoeren kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren mondelinge instructies volgen monsters etiketteren betrouwbaar handelen