Beroep medewerker raffinaderij

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Mechanische werktuigen
  • Oorsprong van dieetvetten en oliën

Vaardigheden

  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Centrifuges bedienen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Stroming van oliën controleren
  • Hygiëne waarborgen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Producten pompen
  • Zware gewichten tillen
  • Centrifugale afscheiders volgen
  • Dichtheid van vloeistoffen meten
  • Apparatuur demonteren
  • Machinekamers klaarmaken voor gebruik
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven

Optionele kennis en vaardigheden

installaties voor voedselproductie inrichten routineverslagen schrijven omgaan met managers chemie problemen kritisch behandelen kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren omgaan met collega’s schoonmaaktaken uitvoeren vloeistoffen ontgommen oliezaadproces processen voor de verwijdering van vrije vetzuren wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne monsters etiketteren gegevens in de voedselverwerkende sector interpreteren betrouwbaar handelen machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren sensorische parameters van oliën en vetten controleren zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie