Beroep medewerker oliemolen

Medewerkers oliemolens bedienen molens om olie te extraheren uit oliehoudende zaden volgens een ambachtelijke techniek.

Medewerker oliemolen: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Oorsprong van dieetvetten en oliën

    Het onderscheid tussen van dieren afkomstige dieetvetten en plantaardige olie.

  • Oliezaadproces

    Het oliezaadproces van het schoonmaken van de oliehoudend zaad, het ontdoppen van de zaden, het pletten, het conditioneren en verwarmen, tot het filtreren en neutraliseren.

  • Componenten van oliezaden

    Chemische bestanddelen van oliezaden, schilgehalte, oliegehalte en het effect van planten en oogsten op het juiste moment op de onttrekking van olie.

Vaardigheden

  • Zaden vermalen

    Zaden pletten door de zaden of de pitten tussen de stalen rollen te sturen.

  • Goede productiepraktijken toepassen

    Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

  • Maalapparaten bedienen

    Gebruiken van een maalapparaat dat granen maalt, zoals cacaobonen of koffiebonen om poeders of pasta's met verschillende consistenties en korrelgroottes te verkrijgen.

  • Apparatuur demonteren

    Apparatuur demonteren met gebruik van handgereedschap om de apparatuur te reinigen en regelmatig onderhoud uit te voeren.

  • Eetbare oliën filteren

    Olie filteren als een van de processen van oliewinning. Olie verpompen, met behulp van apparatuur zoals zeven of doeken, en de voorschriften inzake gezondheid en veiligheid naleven.

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

    De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

  • Apparatuur voor de extractie van olie bedienen

    Apparatuur bedienen die stearine onttrekt uit plantaardige oliën, zoals sojaolie, maïsolie en katoenzaadolie, die worden gebruikt voor de productie van salades. De olie in een koeltank koelen gedurende de voorgeschreven tijd om de stearine te consolideren. Luchtdruk gebruiken om olie door filters te duwen en opgehoopt stearine op te vangen.

  • Afvalmateriaal op machines verwijderen

    Schone afvalstoffen van de machine gebruiken met behulp van de juiste apparatuur of apparatuur om te zorgen voor een vlotte werking, het vermijden van ongevallen en het behoud van een schone werkplek.

  • Vochtgehalte van zaden beheren

    Beheren van het vochtgehalte van oliehoudende zaden en het proces daarop aanpassen.

  • Oliemengmachines bedienen

    Het gebruik van machines voor het wegen en het mengen van plantaardige oliën voor producten, zoals salades, enz., volgens de formule.

  • Beleidslijnen van de organisatie naleven

    Beleidslijnen van de organisatie of afdelingsspecifieke normen en richtlijnen naleven. De motieven van de organisatie en de gemeenschappelijke afspraken begrijpen en daarnaar handelen.

  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen

    Op het gemak zijn in onveilige omgevingen zoals blootstelling aan stof, roterende apparatuur, hete oppervlakken, vries- en koelruimten, lawaai, natte vloeren en bewegende liftuitrusting.

  • Oliemengprocessen volgen

    Toezicht houden op oliemengprocessen. Aanpassingen aanbrengen in het mengproces in overeenstemming met de resultaten van de tests.

  • Producten pompen

    Pompmachines bedienen volgens specifieke procedures en afhankelijk van het soort product. Zorgen voor correcte hoeveelheden en correcte toevoer voor het proces.

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

    Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

Optionele kennis en vaardigheden

machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne omgaan met managers hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking betrouwbaar handelen gemalen voedingsmiddelen volgen schriftelijke instructies volgen installaties voor voedselproductie inrichten zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie graanpelinstallaties bedienen levensmiddelenafval afvoeren onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces mondelinge instructies volgen monsters etiketteren omgaan met collega’s schoonmaaktaken uitvoeren

Source: Sisyphus ODB