Beroep medewerker melkontvangst

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen
  • Beginselen van voedselveiligheid
  • Specificaties voor de productie van zuivel

Vaardigheden

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Vloeistofvoorraden controleren
  • Grondstoffen bij ontvangst wegen
  • Mondelinge instructies volgen
  • Productieschema’s volgen
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst
  • Monsters voor analyse verzamelen
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Wetgeving in verband met gezondheidszorg naleven
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Producten pompen
  • Hygiëne waarborgen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen

Optionele kennis en vaardigheden

machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie bewaren van voedsel wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong omgaan met collega’s omgaan met managers schriftelijke instructies volgen in een voedselverwerkend team werken wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne materialen voor zuiveltesten gebruiken monsters etiketteren zuivelproducten beschikken over computervaardigheden soorten batchtanks betrouwbaar handelen microbiologie van verse melk schoonmaak ter plaatse uitvoeren ph-waarde meten goederen volgens werkorders vastmaken