Beroep medewerker melkontvangst

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen
  • Beginselen van voedselveiligheid
  • Specificaties voor de productie van zuivel

Vaardigheden

  • Wetgeving in verband met gezondheidszorg naleven
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Hygiëne waarborgen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Mondelinge instructies volgen
  • Eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst
  • Productieschema’s volgen
  • Grondstoffen bij ontvangst wegen
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Producten pompen
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Monsters voor analyse verzamelen
  • Vloeistofvoorraden controleren

Optionele kennis en vaardigheden

zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie microbiologie van verse melk wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne soorten batchtanks ph-waarde meten wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong omgaan met managers omgaan met collega’s bewaren van voedsel schoonmaak ter plaatse uitvoeren machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren goederen volgens werkorders vastmaken betrouwbaar handelen schriftelijke instructies volgen materialen voor zuiveltesten gebruiken beschikken over computervaardigheden in een voedselverwerkend team werken monsters etiketteren zuivelproducten