Beroep medewerker keuken

  • Shutterstock.com
    medewerker keuken

Keukenassistenten helpen bij het bereiden van eten en het schoonmaken van de keuken.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Taken medewerker keuken

  • Assisteert koks bij het bereiden van gerechten (bijv. wassen en schillen van groenten en vruchten, snijden van brood en vlees).
  • Weegt en mengt ingrediënten, bijv. met behulp van weegschalen en maatbekers.
  • Maakt gerechten klaar om opgediend te worden.
  • Maakt eenvoudige gerechten zoals sausen, dressings, sandwiches, soepen, desserts, etc.
  • Houdt toezicht op de voorraad en informeert de leidinggevende indien bestellingen nodig zijn.
  • Pakt geleverde (etens)waren uit en bergt deze op in bijv. koelkasten, kasten en andere opbergplekken.
  • Houdt de werkplek schoon (bijv. het reinigen van werkoppervlakten, keukengerei, kasten en keukenapparatuur).
  • Houdt de keuken schoon (bijv. het vegen en dweilen van vloeren, het afvoeren van afval).
  • Spoelt en wast borden af en bergt ze op de juiste plek op (bijv. in kasten, lades, etc.)

Gerelateerde beroepen catering

  • Fastfood medewerker
  • Filiaalmanager fastfood
  • Hoofd keuken
  • Leidinggevende keuken of catering medewerkers
  • Maaltijdbezorger
  • Manager/directeur cateringbedrijf
  • Medewerker voedselbereiding

Vaardigheden

  • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
  • Voor het glaswerk zorgen
  • In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
  • Voedselbereidingsplek overhandigen
  • Met chemische reinigingsmiddelen werken
  • Oppervlakken schoonmaken
  • Controleprocedures voor het verwerken van gevaarlijke stoffen opvolgen
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Keukenmateriaal reinigen
  • Voorraden beheren
  • Defecte apparatuur of gevaren melden
  • Afval verwijderen
  • De voedselbereidingsruimte schoonmaken

Optionele kennis en vaardigheden

gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken voedselbereidingstechnieken toepassen