Beroep medewerker fastfood

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Vaardigheden

  • Producten bijverkopen
  • Opwarmtechnieken gebruiken
  • Normen voor persoonlijke hygiëne handhaven
  • Bestellingen voor eten en drinken van gasten opnemen
  • Kant-en-klaar maaltijden bereiden
  • Afval verwijderen
  • Openings- en sluitingsprocedures uitvoeren
  • Oppervlakken schoonmaken
  • In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
  • Klantenservice verlenen
  • Gasten begroeten
  • Betalingen verwerken
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Kooktechnieken gebruiken
  • Leveringen bij ontvangst controleren
  • Menu's presenteren

Optionele kennis en vaardigheden

klanten voorlichten over theesoorten keukenbenodigdheden bewaren broodjes bereiden voorraadniveaus bewaken speciale promoties bedenken drive-through bestellingen opnemen klanten over de soorten thee en koffie informeren toezicht houden op de keukenbestellingen

Loopbaanperspectief

Het beroep medewerker fastfood behoort tot de beroepsgroep Keukenhulpen. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246200  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 202428100  erg hoog
verwachte baanopeningen tot 202434300  erg hoog
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  erg laag
samenhang baankans met economie  erg laag