Beroep medewerker fastfood
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Vaardigheden
- Producten bijverkopen
- Opwarmtechnieken gebruiken
- Normen voor persoonlijke hygiëne handhaven
- Bestellingen voor eten en drinken van gasten opnemen
- Kant-en-klaar maaltijden bereiden
- Afval verwijderen
- Openings- en sluitingsprocedures uitvoeren
- Oppervlakken schoonmaken
- In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
- Klantenservice verlenen
- Gasten begroeten
- Betalingen verwerken
- Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
- Kooktechnieken gebruiken
- Leveringen bij ontvangst controleren
- Menu's presenteren
Optionele kennis en vaardigheden
klanten voorlichten over theesoorten keukenbenodigdheden bewaren broodjes bereiden voorraadniveaus bewaken speciale promoties bedenken drive-through bestellingen opnemen klanten over de soorten thee en koffie informeren toezicht houden op de keukenbestellingenLoopbaanperspectief
Het beroep medewerker fastfood behoort tot de beroepsgroep Keukenhulpen. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6200 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 28100 | erg hoog |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 34300 | erg hoog |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | laag | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | erg laag | |
samenhang baankans met economie | erg laag |