Beroep medewerker fastfood

Het personeel van fastfood-ketens bereidt, kookt en serveert eten en drinken op een snelle manier.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

Gerelateerde beroepen catering

  • Filiaalmanager fastfood
  • Hoofd keuken
  • Keukenhulp
  • Leidinggevende keuken of catering medewerkers
  • Maaltijdbezorger
  • Manager/directeur cateringbedrijf
  • Medewerker voedselbereiding

Vaardigheden

  • Upsell products
  • Use reheating techniques
  • Maintain personal hygiene standards
  • Take food and beverage orders from customers
  • Prepare ready-made dishes
  • Dispose waste
  • Execute opening and closing procedures
  • Clean surfaces
  • Work in a hospitality team
  • Maintain customer service
  • Greet guests
  • Process payments
  • Comply with food safety and hygiene
  • Use cooking techniques
  • Check deliveries on receipt
  • Present menus

Optionele kennis en vaardigheden

klanten voorlichten over theesoorten keukenbenodigdheden bewaren broodjes bereiden voorraadniveaus bewaken speciale promoties bedenken drive-through bestellingen opnemen klanten over de soorten thee en koffie informeren toezicht houden op de keukenbestellingen

Loopbaanperspectief

Het beroep medewerker fastfood behoort tot de beroepsgroep Keukenhulpen. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246200  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 202428100  erg hoog
verwachte baanopeningen tot 202434300  erg hoog
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  erg laag
samenhang baankans met economie  erg laag