Beroep medewerker drogerij

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Food safety principles
  • Food preservation

Vaardigheden

  • Manage flammable substances
  • Follow written instructions
  • Apply GMP
  • Follow hygienic procedures during food processing
  • Mark differences in colours
  • Adjust drying process to goods
  • Collect samples for analysis
  • Secure goods according to work orders
  • Maintain industrial ovens
  • Monitor temperature in manufacturing process of food and beverages
  • Apply requirements concerning manufacturing of food and beverages
  • Adhere to organisational guidelines
  • Ensure public safety and security
  • Follow verbal instructions
  • Follow production schedule
  • Ensure sanitation
  • Apply HACCP
  • Apply different roasting methods
  • Be at ease in unsafe environments
  • Carry out checks of production plant equipment

Optionele kennis en vaardigheden

volgens recept werken installaties voor voedselproductie inrichten temperatuurschalen in een voedselverwerkend team werken omgaan met managers beschikken over computervaardigheden graan volgens recept mengen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie betrouwbaar handelen monsters etiketteren omgaan met collega’s kleurschakeringen bij roosteren tegen hoge temperaturen bestand zijn

Loopbaanperspectief

Het beroep medewerker drogerij behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld