Beroep medewerker cacaopers

Medewerkers cacaopers bedienen een of meer hydraulische cacaopersen om bepaalde hoeveelheden cacaoboter (natuurlijke olie van cacaobonen) uit cacao-extract te verwijderen.

Medewerker cacaopers: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Temperatuurschalen

    De temperatuurschalen Celsius en Fahrenheit.

  • Hydraulica

    De krachtoverbrengingssystemen die de kracht van stromende vloeistoffen gebruiken om stroom over te brengen.

Vaardigheden

  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren

    De kwaliteit waarborgen van alle factoren die een rol spelen in een voedselproductieproces.

  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren

    De machines en apparatuur controleren die in fabrieksinstallaties worden gebruikt. Ervoor zorgen dat de machines naar behoren werken, de machines vóór het gebruik instellen en ervoor zorgen dat de uitrusting ononderbroken werkt.

  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking

    Zorgen voor een schone werkruimte volgens hygiënische normen in de voedselverwerkende industrie.

  • Apparatuur demonteren

    Apparatuur demonteren met gebruik van handgereedschap om de apparatuur te reinigen en regelmatig onderhoud uit te voeren.

  • Verwerkingsparameters controleren

    Controleren van de verwerkingsparameters om de technologische processen onder controle te houden.

  • Cacaopersmachines bedienen

    Een of meer hydraulische cacaopersen bedienen om gespecificeerde hoeveelheden cacaoboter uit cacaomassa te verwijderen.

  • Cacaobonen uitsorteren

    Cacaobonen screenen om de juiste bonen te selecteren voor het branden en malen. Controleren of de geselecteerde bonen voldoen aan de kwaliteitsnormen. Cacaobonen met geringe gebreken reinigen.

  • Weegapparatuur gebruiken

    Werken met een weegschaal voor het meten van onbewerkte producten, halffabrikaten en eindproducten.

  • Goede productiepraktijken toepassen

    Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

  • Cacaopersproducten opslaan

    Gebruiken van geschikte recipiënten om de output op te slaan nadat de cacao is geperst. De potten vullen met chocoladelikeur, bepaalde hoeveelheden cacaoboter in de vuilwatertank extruderen en de cacaokoeken op de transportband gieten.

  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken

    Schone machines die worden gebruikt voor de productie van levensmiddelen of dranken. Zorg voor passende oplossingen voor het schoonmaken. Zij bereiden alle onderdelen voor en zorgen ervoor dat ze schoon genoeg zijn om afwijkingen of fouten in het productieproces te vermijden.

  • Cacaobonen proeven

    Cacaobonen proeven na het branden en ervoor zorgen dat ze niet rauw of verbrand smaken.

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

    De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

  • Beleidslijnen van de organisatie naleven

    Beleidslijnen van de organisatie of afdelingsspecifieke normen en richtlijnen naleven. De motieven van de organisatie en de gemeenschappelijke afspraken begrijpen en daarnaar handelen.

  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen

    Op het gemak zijn in onveilige omgevingen zoals blootstelling aan stof, roterende apparatuur, hete oppervlakken, vries- en koelruimten, lawaai, natte vloeren en bewegende liftuitrusting.

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

    Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

  • Bijproducten van geperste cacao scheiden

    Scheiden van bijproducten van het cacaopersproces van de cacaoboter, zoals chocoladelikeur en cacaokoeken.

Optionele kennis en vaardigheden

in een voedselverwerkend team werken meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren kwaliteit van cacaobonen beoordelen levensmiddelenafval afvoeren omgaan met managers betrouwbaar handelen omgaan met collega’s zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne

Source: Sisyphus ODB