Beroep medewerker cacaopers

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Temperatuurschalen
  • Hydraulica

Vaardigheden

  • Weegtoestellen gebruiken
  • Apparatuur demonteren
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

in een voedselverwerkend team werken levensmiddelenafval afvoeren meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne kwaliteit van cacaobonen beoordelen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie omgaan met collega’s omgaan met managers betrouwbaar handelen

Loopbaanperspectief

Het beroep medewerker cacaopers behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld