Beroep medewerker cacaopers
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Temperatuurschalen
- Hydraulica
Vaardigheden
- Weegtoestellen gebruiken
- Apparatuur demonteren
- Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
- Goede productiepraktijken toepassen
- Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
- Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
- Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
- Beleidslijnen van de organisatie naleven
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
Optionele kennis en vaardigheden
in een voedselverwerkend team werken levensmiddelenafval afvoeren meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne kwaliteit van cacaobonen beoordelen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie omgaan met collega’s omgaan met managers betrouwbaar handelenLoopbaanperspectief
Het beroep medewerker cacaopers behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |