Beroep medewerker aan de lopende band voor inblikken en bottelen

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Carbonation techniques

Vaardigheden

  • Apply GMP
  • Apply HACCP
  • Operate forklift
  • Check bottles for packaging
  • Apply requirements concerning manufacturing of food and beverages
  • Check quality of products on the production line
  • Clean food and beverage machinery
  • Carry out checks of production plant equipment
  • Follow hygienic procedures during food processing
  • Measure precise food processing operations
  • Tend packaging machines
  • Exert quality control to processing food
  • Apply numeracy skills
  • Detect flaws in bottles
  • Operate automated process control

Optionele kennis en vaardigheden

zware gewichten tillen in een voedselverwerkend team werken onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie vulmachines volgen flessenwasmachines bedienen niveaus van koolzuurtoevoeging beheren monsters etiketteren wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne reiniging van herbruikbare verpakkingen omgaan met moeilijke arbeidsomstandigheden bij voedselverwerking moeilijke beslissingen inzake voedselverwerking nemen diensten op een flexibele manier uitvoeren voedingsmiddelen etiketteren

Loopbaanperspectief

Het beroep medewerker aan de lopende band voor inblikken en bottelen behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld