Beroep medewerker aan de lopende band voor inblikken en bottelen

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Medewerker aan de lopende band voor inblikken en bottelen: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Technieken voor koolzuurtoevoeging

    Het oplossen van koolstofdioxide in een vloeistof, gewoonlijk onder hoge druk, de verscheidenheid aan technieken voor koolzuurtoevoeging, waaronder het conditioneren van de fles (priming), sponding, krausening en krachtcarboneren. Deze technieken bij gebruik afstemmen op de productie-eisen en de gewenste mate van koolzuurtoevoeging

Vaardigheden

  • Goede productiepraktijken toepassen

    Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

  • Helpen bij botteling

    Wijn bereiden voor het bottelen. Helpen bij het bottelen en kurken.

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

    De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

  • Heftrucks bedienen

    Een heftruck bedienen, dit is een voertuig dat vooraan is uitgerust met een inrichting voor het hijsen of heffen en het vervoeren van zware ladingen.

  • Omgaan met chemicaliën voor schoonmaak

    De geschikte hoeveelheden en soorten reinigingsproducten (CIP) beheren die nodig zijn voor de productie van levensmiddelen en dranken.

  • Flessen voor verpakking controleren

    Flessen voor verpakking controleren. Procedures voor het testen van flessen toepassen om na te gaan of de fles geschikt is voor het gebruik van levensmiddelen en dranken. De juridische of bedrijfsvoorschriften voor het bottelen volgen.

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

    Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

  • Kwaliteit van producten op een productielijn controleren

    Controleer producten voor kwaliteit op de productielijn en verwijder defecte producten vóór en na de verpakking.

  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken

    Schone machines die worden gebruikt voor de productie van levensmiddelen of dranken. Zorg voor passende oplossingen voor het schoonmaken. Zij bereiden alle onderdelen voor en zorgen ervoor dat ze schoon genoeg zijn om afwijkingen of fouten in het productieproces te vermijden.

  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren

    De machines en apparatuur controleren die in fabrieksinstallaties worden gebruikt. Ervoor zorgen dat de machines naar behoren werken, de machines vóór het gebruik instellen en ervoor zorgen dat de uitrusting ononderbroken werkt.

  • Aan de lopende band werken in de voedingsmiddelenproductie

    Werken aan lopendebandsystemen voor de productie van voedingsmiddelen.

  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking

    Zorgen voor een schone werkruimte volgens hygiënische normen in de voedselverwerkende industrie.

  • Niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren

    Niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren door toepassing van milieuvriendelijke aanvaarde procedures.

  • Inblikmachines bedienen

    Door elektriciteit of batterijen aangedreven conservenmachines gebruiken om verschillende soorten levensmiddelen in te blikken.

  • Voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten

    Uitvoeren van nauwkeurig gemeten opdrachten met geschikt gereedschap en apparatuur bij de productie van voedsel en dranken.

  • Verpakkingsmachines bedienen

    Verpakkingsmachines zoals vul-, etiketterings- en afdichtingsmachines bedienen. Producten die volgens de specificaties moeten worden verwerkt sorteren en opslaan. Kisten, dozen, plastic folie, lijm, inkt of etiketten aanvullen.

  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren

    De kwaliteit waarborgen van alle factoren die een rol spelen in een voedselproductieproces.

  • Rekenvaardigheden gebruiken

    Hanteren van een redenering en toepassen van eenvoudige of complexe numerieke concepten en berekeningen.

  • Onvolkomenheden in flessen ontdekken

    Detecteren van mogelijke onvolkomenheden in flessen en beslissingen nemen over de flessen en de partij die geproduceerd worden, en flessen afwijzen die niet geschikt zijn voor de productie.

  • Automatische procesbesturing toepassen

    Automatische besturing of automatiseringssysteem (PAS) gebruiken om een productieproces te controleren.

Optionele kennis en vaardigheden

zware gewichten tillen in een voedselverwerkend team werken onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie vulmachines volgen flessenwasmachines bedienen niveaus van koolzuurtoevoeging beheren monsters etiketteren wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne reiniging van herbruikbare verpakkingen omgaan met moeilijke arbeidsomstandigheden bij voedselverwerking moeilijke beslissingen inzake voedselverwerking nemen diensten op een flexibele manier uitvoeren voedingsmiddelen etiketteren

Loopbaanperspectief

Het beroep medewerker aan de lopende band voor inblikken en bottelen behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB