Beroep masseur

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Masseur: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Contra-indicaties

  De voorwaarde waarbij een normaal gunstige behandeling schadelijk kan zijn en een averechts effect kan hebben op de gezondheid van een persoon.

 • Soorten massages

  Gebruikte technieken en soorten massagetherapieën zoals shiatsumassage, diepe weefselmassage, Zweedse massage, hotstone-massage en Thaise massage.

 • Massagetheorie

  Beginselen van een holistische lichaamsmassage, de toepassing van lichaamsmassage en de passende lichaamshouding, massagesequenties en verschillende media, massage en contra-indicaties.

Vaardigheden

 • Massagetherapie toepassen

  Massagetherapie toepassen om de pijn van de patiënt te verlichten door gebruik te maken van verschillende gespecialiseerde technieken.

 • Privacy van gebruikers van diensten bewaren

  De waardigheid en de persoonlijke levenssfeer van de cliënt respecteren en in stand houden, zijn of haar vertrouwelijke informatie beschermen en het beleid inzake vertrouwelijkheid duidelijk uitleggen aan de cliënt en andere betrokken partijen.

 • Behoeften van klanten identificeren

  Gebruik maken van passende vragen en actief luisteren om de verwachtingen, verlangens en vereisten van de klant naar product en diensten in kaart te brengen.

 • Massages geven

  Klanten hoofd-, hand-, nek-, gezichts- of volledige lichaamsmassages geven.

 • Klantenservice verlenen

  Het behouden van de hoogst mogelijke klantenservice en ervoor zorgen dat de klantenservice te allen tijde op professionele wijze wordt verleend. Helpen om klanten of deelnemers zich op hun gemak te laten voelen en speciale vereisten ondersteunen.

 • Persoonlijke professionele ontwikkeling beheren

  Verantwoordelijkheid nemen voor levenslang leren en voortdurende professionele ontwikkeling. Zich engageren in leren om de vakbekwaamheid te ondersteunen en te actualiseren. Identificeren van prioritaire gebieden voor professionele ontwikkeling op basis van reflectie over de eigen praktijk en door contact met collega's en belanghebbenden.

 • Normen voor persoonlijke hygiëne handhaven

  De onberispelijke normen voor persoonlijke hygiëne in stand houden en zorgen voor een net voorkomen.

 • Eigen verantwoordelijkheid aanvaarden

  Verantwoordelijkheid aanvaarden voor de eigen professionele activiteiten en de grenzen van de eigen praktijk en competenties erkennen.

 • Communiceren met klanten

  Reageren op en communiceren met klanten op de meest efficiënte en geschikte manier om hen in staat te stellen toegang te krijgen tot de gewenste producten of diensten, of andere hulp die zij nodig kunnen hebben.

 • Gepersonaliseerde massageplannen ontwikkelen

  Bepaal de behandeling van de massage op basis van de medische diagnose, de receptenlijst en de aandoening van de patiënt.

 • Ergonomisch werken

  Ergonomische principes toepassen voor de organisatie van de werkplek en bij het manueel hanteren van uitrustingen en materialen.

Optionele kennis en vaardigheden

hydrotherapie toepassen fasciatherapie hydrotherapie sportmassage toepassen zwangerschapsmassages uitvoeren energietherapie laser om haar te verwijderen gebruiken goederen bestellen shiatsumassages geven aromatherapie toepassen etiopathie reflexologie collaboratieve therapeutische relaties ontwikkelen thermotherapie toepassen haar epileren zorgen voor gepaste administratie van afspraken professionele administratie bijhouden gezichtsbehandelingen uitvoeren diepeweefselmassage toepassen cosmetische manicure cosmetica individuele trainingsprogramma's bieden kinetiek cosmetische pedicure ondernemingszin tonen acupunctuur toepassen balneotherapie betalingen verwerken materiaal onderhouden afspraken beheren klein tot middelgroot bedrijf beheren elektrotherapie shiatsu musculoskeletale anatomie contacten leggen met experts uit de industrie huidtypen

Loopbaanperspectief

Het beroep masseur behoort tot de beroepsgroep Kappers en schoonheidsspecialisten. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20243500  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 202410600  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 202414200  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  laag
samenhang baankans met economie  laag

Source: Sisyphus ODB