Beroep manicure

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Manicure: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Cosmetische manicure

  Diverse onderdelen van een manicurebehandeling, waaronder het knippen en vormen van teen- of vingernagels, het verwijderen van overmatige nagelriemen en eelt rondom de nagels en het aanbrengen van een beschermende of decoratieve laag nagellak.

 • Huidtypen

  De verschillende huidtypen, zoals droog, normaal, vet en gevoelig.

 • Cosmetica

  De verschillende soorten stoffen die worden gebruikt om het uiterlijk van het menselijk lichaam te verbeteren.

 • Cosmeticasector

  Leveranciers, producten en merken in de cosmetische industrie.

 • Cosmetische huidbehandeling

  Schoonheidsbehandeling van de gezichtshuid, met het verwijderen van dode huid of gezichtsmaskers, peelings, gebruik van stoom, reiniging van poriën enz.

Vaardigheden

 • Ergonomisch werken

  Ergonomische principes toepassen voor de organisatie van de werkplek en bij het manueel hanteren van uitrustingen en materialen.

 • Behoeften van klanten identificeren

  Gebruik maken van passende vragen en actief luisteren om de verwachtingen, verlangens en vereisten van de klant naar product en diensten in kaart te brengen.

 • Nagels behandelen

  Nagels inpakken om deze te herstellen of sterker en veerkrachtiger te maken. De nagelriemen verzachten, trimmen of terugduwen en de behandeling geven aan mensen die op hun nagels bijten.

 • Wettelijke vereisten op het gebied van cosmetica naleven

  Ervoor zorgen dat wordt voldaan aan de wettelijke eisen die worden gesteld voor persoonlijke verzorgingsproducten zoals cosmetica, parfums en toiletartikelen.

 • Werkomgeving steriliseren

  Ervoor zorgen dat alle werkuitrusting, juwelen en huid steriel worden gemaakt voordat er huidbehandeling of lichaamswijzigingen worden aangebracht zoals tatoeages of piercings, om infecties of de overdracht van ziekten te voorkomen.

 • Klantenservice verlenen

  Het behouden van de hoogst mogelijke klantenservice en ervoor zorgen dat de klantenservice te allen tijde op professionele wijze wordt verleend. Helpen om klanten of deelnemers zich op hun gemak te laten voelen en speciale vereisten ondersteunen.

 • Nagellak aanbrengen

  Eerder aangebrachte nagellak verwijderen, gebruik maken van vloeibare remover of wattenstaafjes, de nagels van de klanten schoonmaken en een onderlaag en heldere of gekleurde nagellak op de nagels aanbrengen met behulp van borsteltjes.

 • Materiaal onderhouden

  Het regelmatig inspecteren en uitvoeren van alle vereiste activiteiten om de apparatuur vóór of na het gebruik in de functionele volgorde in stand te houden.

 • Nagels versieren

  Kunstnagels, piercings, siervoorwerpen, of ontwerpen op maat gebruiken om de nagels van de klant te versieren.

 • Nagels vormgeven

  De nagels vormgeven door de uiteinden van de nagels te knippen en glad te maken, met behulp van vijlen, scharen of nagelvijltjes.

 • Klanten advies geven over het gebruik van cosmetica

  Advies verstrekken aan klanten over het gebruik van verschillende cosmetische producten zoals lotions, poeders, nagellak of crèmes.

Optionele kennis en vaardigheden

cosmetisch schoonheidsadvies bieden cosmetica verkopen goederen bestellen massages geven professionele administratie bijhouden relaties met leveranciers onderhouden afspraken beheren wetgeving in verband met gezondheidszorg naleven make-up testen betalingen verwerken sociale competenties tonen ontharingstechnieken gebruiken lichaamspiercings plaatsen klein tot middelgroot bedrijf beheren persoonlijke administratie bijhouden voorraadniveaus bewaken cosmetica produceren cosmetica aanbevelen aan klanten verkoopfacturen opstellen

Loopbaanperspectief

Het beroep manicure behoort tot de beroepsgroep Kappers en schoonheidsspecialisten. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20243500  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 202410600  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 202414200  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  laag
samenhang baankans met economie  laag

Source: Sisyphus ODB