Beroep Manager / directeur reisbureau

Een directeur van een reisbureau plant, leidt en coördineert alle activiteiten van een reisbureau. Hij/zij is verantwoordelijk voor alle dienstverlening van het reisbureau zoals het samenstellen van het assortiment, aanprijzen van het productaanbod en de administratie. Een directeur van een reisbureau geeft leiding aan en houdt toezicht op het personeel en zorgt ook voor de werving van nieuw personeel. Hij/zij controleert of het reisbureau voldoet aan diverse wettelijke voorschriften en kwaliteitseisen, beheert de boekhouding, bepaalt de marketingstrategie, onderhandelt met leveranciers en klanten en zorgt voor de inkoop van voorraad bij leveranciers. Een directeur van een reisbureau staat klaar om vragen van gasten te beantwoorden en klachten af te handelen. Hij/zij houdt de recente ontwikkelingen in de reisbranche bij.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Manager/directeur reisbureau: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Taken manager/directeur reisbureau

 • Plannen, organiseren en coördineren van alle werkzaamheden van het reisbureau.
 • Werven van, leiding geven aan en toezicht houden op het uitvoerende personeel zodat er efficiënt en volgens beleid gewerkt wordt. 4. Controleren van de kwaliteit van de dienstverlening op gestelde kwaliteitseisen, gezondheids-, veiligheids- en Arbo richtlijnen, vergunningen en andere wettelijke voorschriften. 5. Ontwikkelen en bevorderen marketingstrategieën. 6. Beheren en coördineren van de boekhouding, budgetten, statistische overzichten en bedrijfscijfers, bepalen van beprijzing en streven naar beoogde winstcijfers/verkoopresultaten. 7. Toezien op bevoorrading, onderhouden van contacten en onderhandelen met leveranciers. 8. Beantwoorden van vragen over het reisbureau en de dienstverlening, afhandelen van klachten en commentaar van klanten en gasten. 9. Bijhouden van ontwikkelingen in de reisbranche.
 • Controleren van de kwaliteit van de dienstverlening op gestelde kwaliteitseisen, gezondheids-, veiligheids- en Arbo richtlijnen, vergunningen en andere wettelijke voorschriften.
 • Ontwikkelen en bevorderen marketingstrategieën.
 • Beheren en coördineren van de boekhouding, budgetten, statistische overzichten en bedrijfscijfers, bepalen van beprijzing en streven naar beoogde winstcijfers/verkoopresultaten.
 • Toezien op bevoorrading, onderhouden van contacten en onderhandelen met leveranciers.
 • Beantwoorden van vragen over het reisbureau en de dienstverlening, afhandelen van klachten en commentaar van klanten en gasten.
 • Bijhouden van ontwikkelingen in de reisbranche.

Gerelateerde beroepen reizen

 • Reis adviseur
 • Reisbureaumedewerker
 • Reisleider
 • Reisprogrammeur, reisorganisator

Loopbaanperspectief

Het beroep Manager/directeur reisbureau behoort tot de beroepsgroep Managers detail- en groothandel. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20249700  erg hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20245200  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 202414900  erg hoog
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer hoog
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  erg hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB