Beroep manager evenementlocaties

Managers van evenement gelegenheden plannen en beheren conferentie-, banket- en locatie-activiteiten in een horecagelegenheid om aan de behoeften van de klanten tegemoet te komen. Zij zijn verantwoordelijk voor promotionele evenementen, conferenties, seminars, tentoonstellingen, zakelijke evenementen, sociale evenementen en locaties.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Conventioneel

Gerelateerde beroepen entertainment

  • Activiteitenbegeleider kinderen
  • Activiteitenbegeleider vakanties, vrije tijd
  • Astroloog, waarzegger
  • Cabaretier, entertainer, imitator, stand-up-comedian
  • Clown, acrobaat, goochelaar, hypnotiseur
  • Creatief of uitvoerend artiest, anders
  • Gastheer of gastvrouw
  • Manager/directeur cultureel centrum
  • Manager/directeur pretpark, vakantiepark
  • Manager/directeur recreatiecentrum
  • Organisator van conferenties of evenementen
  • Valet parker

Kennis

  • Gevarenanalyse en kritische controlepunten
  • Methoden voor kwaliteitsgarantie

Vaardigheden

  • Klantenservice verlenen
  • Een restaurant beheren
  • Toezicht houden op de werkzaamheden van verschillende ploegendiensten
  • Voor het glaswerk zorgen
  • Voorraadrotatie beheren
  • Zorgen dat servies klaar is voor gebruik
  • Levensmiddelen aantrekkelijk presenteren
  • Werknemers opleiden
  • Evenementen evalueren
  • Toezicht houden op bemanning
  • De tafelschikking controleren
  • Toezicht houden op het ontwerp en het drukken van toeristenbrochures
  • Behoeften van klanten identificeren
  • Klachten van klanten afhandelen
  • Goederen bestellen
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Menu's plannen
  • Zorgen voor de juiste porties
  • Voor regelmatig onderhoud van keukenmateriaal zorgen
  • Begrotingscontrole uitvoeren
  • Creatief denken over voedingsmiddelen en dranken
  • Leiding geven bij het afdrukken van toeristische uitgaven
  • Huidige praktijken proberen te innoveren
  • Verkoopopbrengsten maximaliseren
  • Speciale promoties bedenken
  • Personeel aanwerven
  • Speciale evenementen organiseren

Optionele kennis en vaardigheden

wijnkaart samenstellen vreemde talen gebruiken in het hotel- en restaurantwezen werk voor speciale evenementen controleren culturele evenementen festivals en tentoonstellingen organiseren