Beroep manager/directeur restaurant

Een directeur van een restaurant plant, leidt en coördineert alle activiteiten en evenementen in een restaurant. Hij/zij is verantwoordelijk voor alle dienstverlening binnen het restaurant zoals reserveringen, contacten met leveranciers en het samenstellen van menu's. Een directeur van een restaurant geeft leiding aan en houdt toezicht op het bedienend en keuken personeel en zorgt ook voor de werving van nieuw personeel. Hij/zij controleert of het restaurant voldoet aan diverse wettelijke voorschriften en kwaliteitseisen, beheert de boekhouding, bepaalt de marketingstrategie, onderhandelt met gasten/leveranciers over arrangementen en zorgt voor de inkoop van voorraad bij leveranciers. Tenslotte, staat een directeur van een restaurant klaar om vragen van gasten te beantwoorden en klachten af te handelen.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Conventioneel

Taken manager/directeur restaurant

  • Plannen, organiseren en coördineren van alle werkzaamheden en evenementen in het restaurant.
  • Werven van, leiding geven aan en toezicht houden op het uitvoerende personeel zodat het bedienend en keuken personeel efficiënt en volgens beleid werkt.
  • Controleren van de kwaliteit van de dienstverlening en keuken, voorraadkast en eetzaal op gestelde kwaliteitseisen, gezondheids-, veiligheids- en Arbo richtlijnen, vergunningen en andere wettelijke voorschriften.
  • Ontwikkelen en bevorderen marketingstrategieën.
  • Beheren en coördineren van de boekhouding, budgetten, statistische overzichten en bedrijfscijfers, bepalen van beprijzing en streven naar beoogde winstcijfers.
  • Toezien op onderhoud, bevoorrading en meubilering, onderhouden van contacten met aannemers en leveranciers, onderhandelen over arrangementen.
  • Coördineren van ontvangst en opname bestellingen bij gasten.
  • Beantwoorden van vragen over het restaurant en de dienstverlening, afhandelen van klachten en commentaar van gasten.

Gerelateerde beroepen hotel, restaurant

  • Hotel portier
  • Hotelreceptionist, front-office assistent hotelreceptie
  • Manager/directeur hostel of bed and breakfast
  • Manager/directeur hotel, hotelketen
  • Medewerker bed and breakfast
  • Medewerker persoonlijke dienstverlening, anders
  • Medewerker spoelkeuken
  • Standplaats hostess