Beroep Manager / directeur cateringbedrijf

Een directeur van een cateringbedrijf plant, leidt en coördineert alle activiteiten van een cateringbedrijf. Hij/zij is verantwoordelijk voor alle dienstverlening van het cateringbedrijf zoals reserveringen, het samenstellen van menu's en contacten met leveranciers en klanten. Een directeur van een cateringbedrijf geeft leiding aan en houdt toezicht op het personeel en zorgt ook voor de werving van nieuw personeel. Hij/zij controleert of het cateringbedrijf voldoet aan diverse wettelijke voorschriften en kwaliteitseisen, bespreekt de wensen van de klant, beheert de boekhouding, bepaalt de marketingstrategie, onderhandelt met leveranciers en grote klanten over voordelige prijzen en zorgt voor de inkoop van voorraad bij leveranciers. Tenslotte, staat een directeur van een cateringbedrijf klaar om vragen van gasten te beantwoorden en klachten af te handelen.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Conventioneel

Taken manager/directeur cateringbedrijf

  • Plannen, organiseren en coördineren van alle werkzaamheden en evenementen in het cateringbedrijf.
  • Werven van, leiding geven aan en toezicht houden op het uitvoerende personeel zodat het bedienend en keuken personeel efficiënt en volgens beleid werkt.
  • Bespreken van wensen van de klant m.b.t. de catering, contacten onderhouden met klanten.
  • Controleren van de kwaliteit van de dienstverlening en keuken, voorraadkast en eetzaal op gestelde kwaliteitseisen, gezondheids-, veiligheids- en Arbo richtlijnen, vergunningen en andere wettelijke voorschriften.
  • Ontwikkelen en bevorderen marketingstrategieën.
  • Beheren en coördineren van de boekhouding, budgetten, statistische overzichten en bedrijfscijfers, bepalen van beprijzing en streven naar beoogde winstcijfers.
  • Toezien op bevoorrading, onderhouden van contacten met leveranciers, onderhandelen over voordelige prijzen.
  • Beantwoorden van vragen over het cateringbedrijf en de dienstverlening, afhandelen van klachten en commentaar van klanten en gasten.

Gerelateerde beroepen catering

  • Fastfood medewerker
  • Filiaalmanager fastfood
  • Hoofd keuken
  • Keukenhulp
  • Leidinggevende keuken of catering medewerkers
  • Maaltijdbezorger
  • Medewerker voedselbereiding