Beroep machineoperator schoenenproductie

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Machineoperator schoenenproductie: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Uitrusting voor schoeisel

  Functionaliteit van het brede scala aan uitrusting en basisregels voor geregeld onderhoud.

 • Kwaliteit van schoeisel

  Kwaliteitsspecificaties van materialen, processen en eindproducten, de meest voorkomende defecten in schoeisel, snelle testprocedures, laboratoriumtestprocedures en -normen, adequate apparatuur voor kwaliteitscontroles. Kwaliteitsborging van productieprocessen van schoeisel en fundamentele kwaliteitsconcepten, met name een kader en standaarden voor de kwaliteit van schoeisel.

 • Machines voor de productie van schoeisel

  De functionaliteit van het brede scala aan machines en de basisregels voor regelmatig onderhoud.

 • Ergonomisch ontwerp van schoeisel en lederwaren

  De principes die worden gebruikt bij het ontwerpen van verschillende stijlen schoeisel en lederwaren voor de juiste anatomische en ergonomische verhoudingen en afmetingen.

 • Materialen voor schoeisel

  De kenmerken, onderdelen, voordelen en beperkingen van een breed scala aan materialen die gebruikt worden in de productie van schoeisel: leer, leervervangers (synthetisch of kunststof), textiel, plastic, rubber, enz. 

 • Proces voor het maken van schoeisel

  Projecten voor het maken van schoeisel, van inspiratie tot technisch ontwerp en productie in verschillende stadia. De laatste trends in materialen, componenten, processen en concepten op het vlak van schoeisel.

 • Onderdelen van schoeisel

  De onderdelen van schoeisel voor bovenmateriaal (voorstukken, hielstukken, voeringen, achterstukken, neusvoeringen, enz.) en ondermateriaal (zolen, hielen, binnenzolen, enz.). Ecologische aangelegenheden en het belang van recycling. Selectie van geschikte materialen en onderdelen op basis van hun invloed op de schoeiselstijl en kenmerken, eigenschappen en maakbaarheid. Procedures en methoden voor de chemische en mechanische verwerking van lederen en niet-lederen materialen.

Vaardigheden

 • Werkprocedures volgen

  De procedures op het werk op een gestructureerde en systematische manier volgen.

 • Onderhoud van apparatuur garanderen

  Ervoor zorgen dat de voor de werking benodigde apparatuur regelmatig op fouten wordt gecontroleerd, dat routine-onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd en dat reparaties worden gepland en uitgevoerd in geval van schade of gebreken.

 • Proefmodellen van schoeisel maken

  Het aanmaken, testen en verifiëren van prototypes of monsters van schoeisel aan de hand van een vooraf bepaalde reeks criteria in alle stadia van het fabricageproces. De oorspronkelijke ontwerpconcepten herzien en technische verbeteringen doorvoeren.

 • In teams werken bij de productie van textiel

  Harmonisch met collega's in teamverband samenwerken in de textiel- en kledingindustrie.

Optionele kennis en vaardigheden

afwerkingstechnieken voor schoeisel technologie voor de productie van schoeisel assemblageapparatuur voor schoeisel onderhouden assemblageprocessen en -technieken voor het maken van schoeisel volgens de goodyear-methode automatische snijsystemen voor schoeisel en lederwaren bedienen assemblageprocessen en -technieken voor het maken van schoeisel volgens de lijmmethode voormontage van bovenmateriaal van schoeisel afwerkingstechnieken van schoeisel toepassen methoden voor de productie van schoeisel en lederwaren toepassen schoenenindustrie voorstiktechnieken toepassen procedés en technieken voor het voorbereiden van schoeisel en lederwaren cad voor schoeisel assemblagetechnieken voor gelijmde constructies in schoeisel toepassen automatische snijsystemen voor schoeisel en lederwaren stiktechnieken voor schoeisel preassemblage van schoenzolen kleding en schoenen preassemblagetechnieken voor ondermateriaal van schoeisel toepassen stiktechnieken toepassen machinale snijtechnieken voor schoeisel en lederwaren toepassen kwaliteitscontroletechnieken op schoeisel en lederwaren toepassen basisregels voor onderhoud aan schoeisel- en lederwarenmachines toepassen assemblageprocessen en -technieken voor het maken van schoeisel volgens de california-methode

Loopbaanperspectief

Het beroep machineoperator schoenenproductie behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB