Beroep maître d'hôtel
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Sociaal / Ondernemend
- Sociaal / Realistisch
Kennis
- Methoden voor kwaliteitsgarantie
Vaardigheden
- Klanten adviseren over menu's voor speciale gelegenheden en evenementen
- Gasten begroeten
- Behoeften van klanten identificeren
- Zorgen dat servies klaar is voor gebruik
- Dienstroosters opstellen
- Controleren of de eetzaal schoon is
- Vip-gasten assisteren
- Medewerkers begeleiden
- De tafelschikking controleren
- Toezicht houden op de voedselkwaliteit
- Keukenbenodigdheden bewaren
- Begrotingscontrole uitvoeren
- Werknemers opleiden
- Personeel aanwerven
- Relaties met klanten onderhouden
- Klantenoordelen analyseren
- Voorraadrotatie beheren
- Toezicht houden op betaalprocedures
- Betalingen verwerken
- Klantenservice verlenen
- Menu's plannen
- Vreemde talen gebruiken in het hotel- en restaurantwezen
- Een restaurant beheren
- Naleving van gezondheids- veiligheids- en hygiënenormen waarborgen
- Werk voor speciale evenementen controleren
- Toezicht houden op de werkzaamheden van verschillende ploegendiensten
- Verkoopopbrengsten maximaliseren
- Klachten van klanten afhandelen
- Openings- en sluitingsprocedures uitvoeren
- Klanten met bijzondere behoeften assisteren
- Dienstverlening controleren