Beroep maître d'hôtel

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Sociaal / Ondernemend
  • Sociaal / Realistisch

Kennis

  • Methoden voor kwaliteitsgarantie

Vaardigheden

  • Klanten adviseren over menu's voor speciale gelegenheden en evenementen
  • Gasten begroeten
  • Behoeften van klanten identificeren
  • Zorgen dat servies klaar is voor gebruik
  • Dienstroosters opstellen
  • Controleren of de eetzaal schoon is
  • Vip-gasten assisteren
  • Medewerkers begeleiden
  • De tafelschikking controleren
  • Toezicht houden op de voedselkwaliteit
  • Keukenbenodigdheden bewaren
  • Begrotingscontrole uitvoeren
  • Werknemers opleiden
  • Personeel aanwerven
  • Relaties met klanten onderhouden
  • Klantenoordelen analyseren
  • Voorraadrotatie beheren
  • Toezicht houden op betaalprocedures
  • Betalingen verwerken
  • Klantenservice verlenen
  • Menu's plannen
  • Vreemde talen gebruiken in het hotel- en restaurantwezen
  • Een restaurant beheren
  • Naleving van gezondheids- veiligheids- en hygiënenormen waarborgen
  • Werk voor speciale evenementen controleren
  • Toezicht houden op de werkzaamheden van verschillende ploegendiensten
  • Verkoopopbrengsten maximaliseren
  • Klachten van klanten afhandelen
  • Openings- en sluitingsprocedures uitvoeren
  • Klanten met bijzondere behoeften assisteren
  • Dienstverlening controleren

Optionele kennis en vaardigheden

veiligheids- en bewakingsapparatuur bedienen voor regelmatig onderhoud van keukenmateriaal zorgen mousserende wijnen klanten over de soorten thee en koffie informeren reserveringen verwerken voorraadniveaus bewaken klanten voorlichten over theesoorten