Beroep kok

Koks zijn culinaire medewerkers die in staat zijn om voedsel te bereiden en te presenteren, normaal gesproken in huiselijke en institutionele omgevingen.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Ondernemend

Gerelateerde beroepen kok

  • Chef-kok
  • Kok Chinese keuken
  • Kok Indiase keuken
  • Kok Indonesische keuken
  • Kok Japanse keuken
  • Kok Latijns-Amerikaanse keuken
  • Kok, anders
  • Restaurantkok
  • Scheepskok

Vaardigheden

  • Afval verwijderen
  • In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
  • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
  • Voedselbereidingsplek overhandigen
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Voedselbereidingstechnieken toepassen
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden
  • Opwarmtechnieken gebruiken
  • De voedselbereidingsruimte schoonmaken
  • Rauw voedsel opslaan
  • Technieken voor culinaire afwerking toepassen
  • Toezicht houden op de keukenbestellingen
  • Begrotingscontrole uitvoeren
  • Goederen bestellen
  • Kooktechnieken gebruiken

Optionele kennis en vaardigheden

sauzen en soepen bereiden koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren samenstelling van diëten voldoen aan standaard formaat porties kant-en-klaar maaltijden bereiden vlees bereiden om in een gerecht te gebruiken voedingswaarde van voedsel bepalen anatomie van vissen vleesgerechten bereiden week-, schaal- en schelpdieren bereiden zuivelproducten bereiden advies geven over de bereiding van dieetvoeding eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken bakkerijproducten bereiden menu's plannen levensmiddelen aantrekkelijk presenteren voeding groenten bereiden geflambeerde gerechten bereiden dressing voor salades bereiden leveringen bij ontvangst controleren met chemische reinigingsmiddelen werken werknemers opleiden kant-en-klaargerechten groenten bereiden om in een gerecht te gebruiken broodjes bereiden klanten advies geven over de keuze van vis en zeevruchten sauzen voor gerechten bereiden zuivelproducten bereiden voor gebruik in een gerecht vis fileren verwerking van zeevruchten keukenbenodigdheden bewaren dieetplannen opstellen desserts bereiden