Beroep kok

  • Shutterstock.com
    kok

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel
  • Artistiek / Realistisch
  • Realistisch / Ondernemend

Gerelateerde beroepen kok

  • Chef-kok
  • Kok Chinese keuken
  • Kok Indiase keuken
  • Kok Indonesische keuken
  • Kok Japanse keuken
  • Kok Latijns-Amerikaanse keuken
  • Kok, anders
  • Restaurantkok
  • Scheepskok

Vaardigheden

  • Voedselbereidingsplek overhandigen
  • Afval verwijderen
  • In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
  • Rauw voedsel opslaan
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Opwarmtechnieken gebruiken
  • Voedselbereidingstechnieken toepassen
  • Technieken voor culinaire afwerking toepassen
  • Keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden
  • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
  • Goederen bestellen
  • Toezicht houden op de keukenbestellingen
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Begrotingscontrole uitvoeren
  • De voedselbereidingsruimte schoonmaken
  • Kooktechnieken gebruiken

Optionele kennis en vaardigheden

zuivelproducten bereiden voor gebruik in een gerecht verwerking van zeevruchten vleesgerechten bereiden vis fileren groenten bereiden om in een gerecht te gebruiken bakkerijproducten bereiden voeding groenten bereiden advies geven over de bereiding van dieetvoeding sauzen voor gerechten bereiden eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken klanten advies geven over de keuze van vis en zeevruchten koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren geflambeerde gerechten bereiden met chemische reinigingsmiddelen werken levensmiddelen aantrekkelijk presenteren desserts bereiden sauzen en soepen bereiden voldoen aan standaard formaat porties dressing voor salades bereiden dieetplannen opstellen werknemers opleiden voedingswaarde van voedsel bepalen zuivelproducten bereiden vlees bereiden om in een gerecht te gebruiken keukenbenodigdheden bewaren anatomie van vissen week-, schaal- en schelpdieren bereiden menu's plannen kant-en-klaargerechten leveringen bij ontvangst controleren broodjes bereiden samenstelling van diëten kant-en-klaar maaltijden bereiden

Functietitels

  • Zelfstandig werkend kok (overdag!)
  • Ploegleider voedingsdienst
  • Chef kok
  • Smaakmakers (zelfstandig werkend koks - m/v - 32 uren per week)
  • Zelfstandig werkende kok
  • Zelfstandig werkende kok
  • Zelfstandig werkend kok
  • Chefkok
  • Administratief medewerker / receptioniste / telefoniste
  • Horeca/recreatie medewerkster