Beroep koffiemaler
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Maalapparaten
- Niveaus voor het malen van koffie
Vaardigheden
- Sterke geuren verdragen
- Monsters voor analyse verzamelen
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Goede productiepraktijken toepassen
- Koffiemaalmethode aan de koffiesoort aanpassen
- Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
- Zware gewichten tillen
Optionele kennis en vaardigheden
kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen betrouwbaar handelen operationele standaardprocedures in de voedselketen ontwikkelen monsters etiketteren levensmiddelenafval afvoeren bijgewerkte professionele kennis onderhouden omgaan met managers omgaan met collega’s onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie soorten koffiebonenLoopbaanperspectief
Het beroep koffiemaler behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |