Beroep koffiebrander

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Temperatuurschalen

Vaardigheden

  • Verschillende roostermethoden toepassen
  • Ovenventilatie beheren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Industriële ovens onderhouden
  • Ontvlambare stoffen beheren
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Warmtebehandeling toepassen
  • Zware gewichten tillen
  • Monsters voor analyse verzamelen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Roosteren volgen
  • Sterke geuren verdragen
  • Weegtoestellen gebruiken
  • Goede productiepraktijken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

omgaan met managers zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie schoonmaaktaken uitvoeren chemische aspecten van suiker chemische experimenten uitvoeren processen voor de dehydratie van voedsel kleurverschillen aangeven hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking omgaan met collega’s onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces monsters etiketteren kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren betrouwbaar handelen