Beroep koffiebrander
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Temperatuurschalen
Vaardigheden
- Verschillende roostermethoden toepassen
- Ovenventilatie beheren
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Industriële ovens onderhouden
- Ontvlambare stoffen beheren
- Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
- Warmtebehandeling toepassen
- Zware gewichten tillen
- Monsters voor analyse verzamelen
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Roosteren volgen
- Sterke geuren verdragen
- Weegtoestellen gebruiken
- Goede productiepraktijken toepassen
Optionele kennis en vaardigheden
omgaan met managers zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie schoonmaaktaken uitvoeren chemische aspecten van suiker chemische experimenten uitvoeren processen voor de dehydratie van voedsel kleurverschillen aangeven hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking omgaan met collega’s onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces monsters etiketteren kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren betrouwbaar handelenLoopbaanperspectief
Het beroep koffiebrander behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |