Beroep klasseerder van voedingsmiddelen

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen
  • Bewaren van voedsel
  • Beginselen van voedselveiligheid
  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong
  • Functionele eigenschappen van voedingsmiddelen
  • Voedingsmiddelen
  • Methoden voor kwaliteitsgarantie
  • Productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen
  • Voedingsmiddelenwetgeving
  • Ingrediënten van voedingsmiddelen
  • Risico’s in verband met natuurlijke, chemische, biologische gevaren in drank en voedingsmiddelen
  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Normen voor voedselveiligheid
  • Voedingsmiddelenwetenschap

Vaardigheden

  • In een voedselverwerkend team werken
  • Op de hoogte blijven van regelgeving
  • Sensorisch onderzoek uitvoeren
  • Voedingskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Voedselveiligheidscontroles uitvoeren
  • Rauw voedsel opslaan
  • Visuele gegevens voorbereiden
  • Onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces
  • Kwaliteitscontroles uitvoeren
  • Correcte etikettering van goederen waarborgen
  • Kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen
  • Tijd beheren bij voedselverwerkende handelingen
  • Voedselrisicoanalyses uitvoeren

Optionele kennis en vaardigheden

adviseren inzake voedselbewaring gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren operationele standaardprocedures in de voedselketen ontwikkelen communiceren in de voedselverwerkende industrie risico’s op de werkplek identificeren hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking expertise in voedseletikettering leveren monsters van voedingsmiddelen en dranken analyseren kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren op de hoogte blijven van innovaties in de voedselverwerkende sector voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten werkgerelateerde verslagen schrijven vaklieden uit de voedselverwerkende sector adviseren wetenschappelijke methoden toepassen