Beroep klasseerder van voedingsmiddelen

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Voedingsmiddelen
  • Opslag van voedingsmiddelen
  • Risico’s in verband met natuurlijke, chemische, biologische gevaren in drank en voedingsmiddelen
  • Beginselen van voedselveiligheid
  • Methoden voor kwaliteitsgarantie
  • Ingrediënten van voedingsmiddelen
  • Productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen
  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Functionele eigenschappen van voedingsmiddelen
  • Voedingsmiddelenwetenschap
  • Voedingsmiddelenwetgeving
  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong
  • Normen voor voedselveiligheid
  • Bewaren van voedsel

Vaardigheden

  • Correcte etikettering van goederen waarborgen
  • Kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen
  • Voedselveiligheidscontroles uitvoeren
  • Sensorisch onderzoek uitvoeren
  • Op de hoogte blijven van regelgeving
  • Voedingskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen
  • Voedselrisicoanalyses uitvoeren
  • Visuele gegevens voorbereiden
  • Onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces
  • Tijd beheren bij voedselverwerkende handelingen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • In een voedselverwerkend team werken
  • Kwaliteitscontroles uitvoeren
  • Rauw voedsel opslaan

Optionele kennis en vaardigheden

hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten operationele standaardprocedures in de voedselketen ontwikkelen adviseren inzake voedselbewaring wetenschappelijke methoden toepassen communiceren in de voedselverwerkende industrie risico’s op de werkplek identificeren werkgerelateerde verslagen schrijven gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren expertise in voedseletikettering leveren op de hoogte blijven van innovaties in de voedselverwerkende sector monsters van voedingsmiddelen en dranken analyseren vaklieden uit de voedselverwerkende sector adviseren