Beroep keukenhulp

  • Shutterstock.com
    keukenhulp

Keukenassistenten helpen bij het bereiden van eten en het schoonmaken van de keuken.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Taken keukenhulp

  • Assisteert koks bij het bereiden van gerechten (bijv. wassen en schillen van groenten en vruchten, snijden van brood en vlees).
  • Weegt en mengt ingrediënten, bijv. met behulp van weegschalen en maatbekers.
  • Maakt gerechten klaar om opgediend te worden.
  • Maakt eenvoudige gerechten zoals sausen, dressings, sandwiches, soepen, desserts, etc.
  • Houdt toezicht op de voorraad en informeert de leidinggevende indien bestellingen nodig zijn.
  • Pakt geleverde (etens)waren uit en bergt deze op in bijv. koelkasten, kasten en andere opbergplekken.
  • Houdt de werkplek schoon (bijv. het reinigen van werkoppervlakten, keukengerei, kasten en keukenapparatuur).
  • Houdt de keuken schoon (bijv. het vegen en dweilen van vloeren, het afvoeren van afval).
  • Spoelt en wast borden af en bergt ze op de juiste plek op (bijv. in kasten, lades, etc.)

Gerelateerde beroepen catering

  • Fastfood medewerker
  • Filiaalmanager fastfood
  • Hoofd keuken
  • Leidinggevende keuken of catering medewerkers
  • Maaltijdbezorger
  • Manager/directeur cateringbedrijf
  • Medewerker voedselbereiding

Vaardigheden

  • Oppervlakken schoonmaken
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Keukenmateriaal reinigen
  • Met chemische reinigingsmiddelen werken
  • Voorraden beheren
  • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Voedselbereidingsplek overhandigen
  • De voedselbereidingsruimte schoonmaken
  • In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
  • Klantenservice verlenen
  • Keukenbenodigdheden bewaren
  • Volgens recept werken
  • Voedselbereidingstechnieken toepassen
  • Voldoen aan standaard formaat porties
  • Voorraadniveaus bewaken
  • Toezicht houden op de keukenbenodigdheden
  • Afval verwijderen
  • Toezicht houden op de keukenbestellingen

Optionele kennis en vaardigheden

zuivelproducten bereiden voor gebruik in een gerecht bakkerijproducten bereiden groenten bereiden om in een gerecht te gebruiken eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden leveringen bij ontvangst controleren groenten bereiden sauzen voor gerechten bereiden defecte apparatuur of gevaren melden broodjes bereiden vlees bereiden om in een gerecht te gebruiken