Beroep keukenhulp

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Vaardigheden

  • Oppervlakken schoonmaken
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Keukenmateriaal reinigen
  • Met chemische reinigingsmiddelen werken
  • Voorraden beheren
  • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Voedselbereidingsplek overhandigen
  • De voedselbereidingsruimte schoonmaken
  • In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
  • Klantenservice verlenen
  • Keukenbenodigdheden bewaren
  • Volgens recept werken
  • Voedselbereidingstechnieken toepassen
  • Voldoen aan standaard formaat porties
  • Voorraadniveaus bewaken
  • Toezicht houden op de keukenbenodigdheden
  • Afval verwijderen
  • Toezicht houden op de keukenbestellingen

Optionele kennis en vaardigheden

zuivelproducten bereiden voor gebruik in een gerecht bakkerijproducten bereiden groenten bereiden om in een gerecht te gebruiken eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden leveringen bij ontvangst controleren groenten bereiden sauzen voor gerechten bereiden defecte apparatuur of gevaren melden broodjes bereiden vlees bereiden om in een gerecht te gebruiken

Loopbaanperspectief

Het beroep keukenhulp behoort tot de beroepsgroep Keukenhulpen. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246200  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 202428100  erg hoog
verwachte baanopeningen tot 202434300  erg hoog
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  erg laag
samenhang baankans met economie  erg laag