Beroep keukenhulp
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Vaardigheden
- Oppervlakken schoonmaken
- Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
- Keukenmateriaal reinigen
- Met chemische reinigingsmiddelen werken
- Voorraden beheren
- De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
- Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
- Voedselbereidingsplek overhandigen
- De voedselbereidingsruimte schoonmaken
- In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
- Klantenservice verlenen
- Keukenbenodigdheden bewaren
- Volgens recept werken
- Voedselbereidingstechnieken toepassen
- Voldoen aan standaard formaat porties
- Voorraadniveaus bewaken
- Toezicht houden op de keukenbenodigdheden
- Afval verwijderen
- Toezicht houden op de keukenbestellingen
Optionele kennis en vaardigheden
zuivelproducten bereiden voor gebruik in een gerecht bakkerijproducten bereiden groenten bereiden om in een gerecht te gebruiken eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden leveringen bij ontvangst controleren groenten bereiden sauzen voor gerechten bereiden defecte apparatuur of gevaren melden broodjes bereiden vlees bereiden om in een gerecht te gebruikenLoopbaanperspectief
Het beroep keukenhulp behoort tot de beroepsgroep Keukenhulpen. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6200 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 28100 | erg hoog |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 34300 | erg hoog |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | laag | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | erg laag | |
samenhang baankans met economie | erg laag |