Beroep keukenhulp

  • keukenhulp

Een keukenhulp assisteert koks en keukenpersoneel in restaurants, hotels, cateringbedrijven, kantines etc., bijv. door het voorbereiden van gerechten en het schoonmaken van de keuken.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Taken keukenhulp

  • Assisteert koks bij het bereiden van gerechten (bijv. wassen en schillen van groenten en vruchten, snijden van brood en vlees).
  • Weegt en mengt ingrediënten, bijv. met behulp van weegschalen en maatbekers.
  • Maakt gerechten klaar om opgediend te worden.
  • Maakt eenvoudige gerechten zoals sausen, dressings, sandwiches, soepen, desserts, etc.
  • Houdt toezicht op de voorraad en informeert de leidinggevende indien bestellingen nodig zijn.
  • Pakt geleverde (etens)waren uit en bergt deze op in bijv. koelkasten, kasten en andere opbergplekken.
  • Houdt de werkplek schoon (bijv. het reinigen van werkoppervlakten, keukengerei, kasten en keukenapparatuur).
  • Houdt de keuken schoon (bijv. het vegen en dweilen van vloeren, het afvoeren van afval).
  • Spoelt en wast borden af en bergt ze op de juiste plek op (bijv. in kasten, lades, etc.)

Gerelateerde beroepen catering

  • Fastfood medewerker
  • Filiaalmanager fastfood
  • Hoofd keuken
  • Leidinggevende keuken of catering medewerkers
  • Maaltijdbezorger
  • Manager/directeur cateringbedrijf
  • Medewerker voedselbereiding

Vaardigheden

  • Keukenmateriaal reinigen
  • Klantenservice verlenen
  • Toezicht houden op de keukenbenodigdheden
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Voldoen aan standaard formaat porties
  • Voedselbereidingsplek overhandigen
  • Volgens recept werken
  • Keukenbenodigdheden bewaren
  • In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
  • Toezicht houden op de keukenbestellingen
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
  • Afval verwijderen
  • Voedselbereidingstechnieken toepassen
  • Voorraden beheren
  • Met chemische reinigingsmiddelen werken
  • De voedselbereidingsruimte schoonmaken
  • Voorraadniveaus bewaken
  • Oppervlakken schoonmaken

Optionele kennis en vaardigheden

sauzen voor gerechten bereiden zuivelproducten bereiden voor gebruik in een gerecht groenten bereiden keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden defecte apparatuur of gevaren melden groenten bereiden om in een gerecht te gebruiken leveringen bij ontvangst controleren broodjes bereiden eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken bakkerijproducten bereiden vlees bereiden om in een gerecht te gebruiken

Functietitels

  • Keuken hulp
  • Keukenhulp
  • Keukenhulp lounges (m/v)
  • Afwasser
  • Afwasser / keukenhulp
  • Logistiek medewerker luxe-catering
  • Keukenhelden- zelfstandig werkend kok, leerling kok, keuken medewerkers
  • Afwasser/ keukenhulp (fulltime,parttime,oproep)
  • Afwasser / keukenhulp / facilitair - fulltime / parttime
  • Vakantie en weekendwerk op de waddeneilanden bij westcord hotels!