Beroep joodse slachter

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Thora
  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong

Vaardigheden

  • Dieren villen
  • Kleurverschillen aangeven
  • Dierenwelzijn bij slachtpraktijken waarborgen
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Sterke geuren verdragen
  • Omgaan met het doden van dieren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Hygiëne waarborgen
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Goede productiepraktijken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

normen voor persoonlijke hygiëne handhaven hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking werken als team zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie omgaan met collega’s opslag van voedingsmiddelen monsters etiketteren voorraad van goederen in productie bijhouden economische criteria overwegen bij besluitvormingsprocessen levensmiddelenafval afvoeren milieuvriendelijk beleid volgen bij voedselverwerking in koude omgevingen werken

Loopbaanperspectief

Het beroep joodse slachter behoort tot de beroepsgroep Slagers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024-900  erg laag
verwachte vervangingsvraag tot 20244600  hoog
verwachte baanopeningen tot 20244600  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  gemiddeld
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  erg laag