Beroep joodse slachter
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Thora
- Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong
Vaardigheden
- Dieren villen
- Kleurverschillen aangeven
- Dierenwelzijn bij slachtpraktijken waarborgen
- Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
- Sterke geuren verdragen
- Omgaan met het doden van dieren
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Hygiëne waarborgen
- Snijapparatuur onderhouden
- Goede productiepraktijken toepassen
Optionele kennis en vaardigheden
normen voor persoonlijke hygiëne handhaven hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking werken als team zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie omgaan met collega’s opslag van voedingsmiddelen monsters etiketteren voorraad van goederen in productie bijhouden economische criteria overwegen bij besluitvormingsprocessen levensmiddelenafval afvoeren milieuvriendelijk beleid volgen bij voedselverwerking in koude omgevingen werkenLoopbaanperspectief
Het beroep joodse slachter behoort tot de beroepsgroep Slagers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | -900 | erg laag |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 4600 | hoog |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 4600 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | gemiddeld | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | gemiddeld | |
samenhang baankans met economie | erg laag |