Beroep islamitisch slager

Islamitische slagers bestellen, inspecteren en kopen vlees om het te bereiden en het te verkopen als consumeerbare vleesproducten volgens islamitische praktijken (halal). Zij verrichten activiteiten zoals snijden, trimmen, uitbenen, binden en fijnmalen van rundvlees en vlees van pluimvee. Zij bereiden halalvlees voor consumptie.

Islamitisch slager: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Culturele gebruiken bij het sorteren van dierlijke delen

    De religieuze en culturele praktijken met betrekking tot de scheiding van delen van dieren en het niet mengen van de vleesdelen met andere delen, zodat het vlees geen belemmering vormt voor het eten door gelovigen.

  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong

    De toepasselijke wettelijke voorschriften inzake temperatuur, afvalmaterialen, traceerbaarheid, etikettering, verhandeling en het vervoer van producten van dierlijke oorsprong. 

  • Opslag van voedingsmiddelen

    De juiste omstandigheden en methoden om voedsel te bewaren om te voorkomen dat het bederft, rekening houdend met vochtigheid, licht, temperatuur en andere omgevingsfactoren.

  • Anatomie van dieren voor voedselproductie

    De anatomie van dieren, hun organen en hun functies, alsook het gebruik van deze organen voor de voedselproductie.

  • Organen van warmbloedige dieren

    Het verschil tussen witte en rode organen van warmbloedige dieren en hun plaats in het lichaam. De maag is een voorbeeld van een wit orgaan, terwijl het hart, de lever of de longen tot de rode organen behoren. De normen voor een juiste behandeling van deze organen.

  • Halalvlees

    De bereiding en de soorten vlees die volgens de islamitische wetten mogen worden gegeten, waaronder kippenvlees en koeienvlees. Dit omvat ook de bereiding en de soorten vlees die volgens deze wetten niet mogen worden gegeten, waaronder varkensvlees en bepaalde lichaamsdelen van dieren, waaronder hun achtervoet.

Vaardigheden

  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen

    Volgen en controleren van de vereiste temperaturen in de verschillende productiefasen totdat het product de juiste eigenschappen heeft bereikt volgens de specificaties.

  • Specificaties van voedingsmiddelen bijhouden

    Bestaande specificaties voor levensmiddelen, zoals recepten, bewaren, beoordelen en evalueren.

  • In koude omgevingen werken

    Werken in koel- en diepvriesinstallaties. De koelruimten zijn ongeveer 0°C. Bestand zijn tegen temperaturen van -18°C in vrieshuizen voor de vleesverwerking, zoals wettelijk vereist, behalve in het slachthuis, waar de ruimtetemperatuur wettelijk gezien lager is dan 12°C.

  • Gespecialiseerde vleesproducten klaarmaken

    Gespecialiseerde vleesproducten, gehakt vlees, gezouten vlees, gerookt vlees en andere vleesbereidingen zoals ingelegd vlees, worstjes, verkruimeld vlees, kalfsvlees, en chipolata klaarmaken.

  • Bestellingen van klanten verwerken

    Bestellingen van klanten afhandelen. De bestelling van de klant ontvangen en een lijst met vereisten, een werkproces en een tijdbestek bepalen. Het werk uitvoeren zoals gepland.

  • Vleesverwerkende machines bedienen

    Productieapparatuur en -gereedschappen voor de verwerking van vlees en vleesproducten bedienen.

  • Karkassen van dieren scheiden

    Karkassen en organen van dieren scheiden in grotere subesecties zoals kop en ledematen, deze uitbenen en snijden.

  • Voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten

    Uitvoeren van nauwkeurig gemeten opdrachten met geschikt gereedschap en apparatuur bij de productie van voedsel en dranken.

  • Voorraadniveaus bewaken

    Beoordelen hoeveel voorraad er wordt gebruikt en bepalen wat moet worden besteld.

  • Milieuvriendelijk beleid volgen bij voedselverwerking

    Zorgen voor een milieuvriendelijk beleid wanneer ze met natuurlijke hulpbronnen zoals vlees, fruit en groenten werken. Dit betekent dat de middelen op de meest efficiënte en natuurvriendelijke manier worden ingezet en dat de druk op het ecosysteem tot een minimum wordt beperkt.

  • Vlees voor verkoop voorbereiden

    Vlees voorbereiden voor de verkoop of het koken, waarbij het vlees gekruid, gelardeerd of gemarineerd wordt, maar niet het eigenlijke koken.

  • Sterke geuren verdragen

    Een sterke geur tolereren afkomstig van waren die tijdens de productie worden verwerkt.

  • Koeling van voedingsmiddelen in de toeleveringsketen waarborgen

    Verschillende procedures toepassen om de temperatuur van levensmiddelen en producten in elk stadium van de productie- en toeleveringsketen in stand te houden.

  • Goede productiepraktijken toepassen

    Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

  • Messen gebruiken voor vleesverwerking

    Messen gebruiken voor vleesverwerking. De juiste messen en snij-instrumenten gebruiken voor vleesbereidingen, bereide vleesproducten of vleesproducten gemaakt door een slager.

  • Kleurverschillen aangeven

    Verschillen tussen kleuren identificeren, zoals kleurschakeringen.

  • Conserveringsbehandelingen toepassen

    Zorg dragen voor de toepassing van gemeenschappelijke behandelingen om de kenmerken van de levensmiddelen te behouden, rekening houdend met hun uiterlijk, geur en smaak.

  • Vleesverpakkingsmachines bedienen

    Machines gebruiken voor het verpakken van vleesproducten onder een gewijzigde atmosfeer om zo houdbaarheid van deze producten te verlengen.

  • Hygiëne waarborgen

    Werkplaatsen en uitrusting vrijhouden van vuil, infectie en ziekte door afval te verwijderen en te zorgen voor een passende reiniging.

  • Organen van vee verwerken

    Organen van vee en andere bijproducten verwerken voor de verwerking van vlees. Het verwijderen van organen uit karkassen en het uitvoeren van activiteiten zoals het snijden of verdelen van delen, het wassen van organen, het uitvoeren van specifieke behandelingen, de verpakking en de etikettering.

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

    Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

  • Vleesproducten opsporen

    De voorschriften betreffende de traceerbaarheid van eindproducten in de sector in acht te nemen.

  • Vlees malen

    Verschillende soorten machines gebruiken om delen van dieren tot gehakt te malen. Vermijden dat er botsplinters in het product terechtkomen. De vleesmolen onderhouden.

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

    De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

Optionele kennis en vaardigheden

detectoren voor metaalcontaminanten bedienen zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie grondstoffen voor de verwerking van spiervlees inspecteren klachten van klanten afhandelen levensmiddelenafval afvoeren voorraad van goederen in productie bijhouden voedselallergieën weegtoestellen gebruiken nieuw personeel in dienst nemen met leveranciers over voorwaarden onderhandelen volgens recept werken eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst verkoopstrategieën ten uitvoer brengen de rekening aan het eind van de dag opmaken factoren identificeren die veranderingen tijdens de opslag van voedingsmiddelen veroorzaken met leveranciers over verbetering onderhandelen

Source: Sisyphus ODB