Beroep islamitisch slachter

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong

Vaardigheden

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Sterke geuren verdragen
  • Dieren villen
  • Omgaan met het doden van dieren
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Dierenwelzijn bij slachtpraktijken waarborgen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Kleurverschillen aangeven
  • Hygiëne waarborgen
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Goede productiepraktijken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

in een voedselverwerkend team werken normen voor persoonlijke hygiëne handhaven voorraad van goederen in productie bijhouden monsters etiketteren omgaan met collega’s zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie milieuvriendelijk beleid volgen bij voedselverwerking in koude omgevingen werken opslag van voedingsmiddelen levensmiddelenafval afvoeren economische criteria overwegen bij besluitvormingsprocessen hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking