Beroep industriële kok

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel
  • Artistiek / Realistisch
  • Realistisch / Ondernemend

Kennis

  • Voedselallergieën
  • Opslag van voedingsmiddelen
  • Functionele eigenschappen van voedingsmiddelen
  • Smaakcombinaties

Vaardigheden

  • Nieuwe kookmethoden onderzoeken
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Monsters voor analyse verzamelen
  • Kneden van voedingsmiddelen uitvoeren
  • Conserveringsbehandelingen toepassen
  • Trends in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie analyseren
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Bakkerswaren bakken
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Geschikte ingrediënten selecteren
  • Nieuwe voedingsingrediënten onderzoeken
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Regelgeving inzake brandbare producten toepassen
  • Hygiëne waarborgen
  • Volgens recept werken
  • Voorraad van goederen in productie bijhouden
  • Mengen van voedselproducten uitvoeren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Snijapparatuur onderhouden

Optionele kennis en vaardigheden

bedreigingen voor ingrediënten geschikte verpakkingen voor voedingsproducten selecteren zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie levensmiddelenafval afvoeren eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen voedingsmiddelen etiketteren temperatuur bij de verwerking van meelproducten volgen voedingsmiddelenwetenschap voedingswaarde van voedsel bepalen vleesgelei produceren trends in voedingsproducten volgen gistingsproces van voedingswaren nieuwe recepten creëren verschillende dehydratieprocessen bij groenten en fruit toepassen beginselen van de voedingstechnologie toepassen koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren niches in de markt identificeren productielijn voor het inblikken van voedsel industriële ovens onderhouden oorsprong van dieetvetten en oliën monsters etiketteren voedingsmiddelen bestrijken warmtebehandeling toepassen deelnemen aan de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelen voedsel- en drankenindustrie creatief voedsel maken temperatuurschalen sensorisch onderzoek uitvoeren nieuwe voedingsmiddelen ontwikkelen kwaliteit van producten op een productielijn controleren homogenisering van voedingsmiddelen culturele gebruiken bij voedselbereiding