Beroep hydrogeneermachinebediener

Hydrogeneermachinebedieners bedienen apparatuur voor de verwerking van basisoliën tot margarine en bakvet.

Hydrogeneermachinebediener: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Chemische processen

    De relevante chemische processen die bij vervaardiging worden gebruikt, zoals zuiveren, scheiden, emulgeren en dispergeren.

  • Temperatuurschalen

    De temperatuurschalen Celsius en Fahrenheit.

  • Mechanische werktuigen

    Beschikken over inzicht in machines en instrumenten, ook van hun ontwerp, gebruikstoepassingen, reparatie en onderhoud.

  • Beginselen van werktuigbouwkunde

    Beschikken over inzicht in de beginselen van werktuigbouwkunde, fysica en materiaalkunde.

  • Hydrogeneringsprocesen voor eetbare oliën

    Hydrogeneringsprocessen van verschillende oliën die de verzadiging verminderen en fysieke eigenschappen, zoals smeltpunt en smaak, aantasten.

Vaardigheden

  • Oliemengprocessen volgen

    Toezicht houden op oliemengprocessen. Aanpassingen aanbrengen in het mengproces in overeenstemming met de resultaten van de tests.

  • Producten pompen

    Pompmachines bedienen volgens specifieke procedures en afhankelijk van het soort product. Zorgen voor correcte hoeveelheden en correcte toevoer voor het proces.

  • Voorbereidende handelingen voor olie-extractie uitvoeren

    Het uitvoeren van voorbereidende bewerkingen aan grondstoffen zoals scheuren, schillen en pellen voor de oliewinning.

  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen

    Op het gemak zijn in onveilige omgevingen zoals blootstelling aan stof, roterende apparatuur, hete oppervlakken, vries- en koelruimten, lawaai, natte vloeren en bewegende liftuitrusting.

  • Hardheid van olie beoordelen

    Beoordelen van monsters om er zeker van te zijn dat de hardheid van de oliën in overeenstemming is met de specificaties.

  • Mechanisch materiaal onderhouden

    Observeren en luisteren naar de machine om storingen op te sporen. Onderhouden, repareren, afstellen en testen van machines, onderdelen en uitrustingsstukken die hoofdzakelijk op basis van mechanische principes werken. Onderhouden en repareren van voertuigen die bestemd zijn voor vracht, passagiers, landbouw en landschapsarchitectuur.

  • Goede productiepraktijken toepassen

    Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

    De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

  • Hydrogeneringsniveaus van eetbare oliën beoordelen

    Hydrogeneringsniveaus van eetbare oliën beoordelen. Ervoor zorgen dat ze de consument aanspreken, makkelijk gebruikt en bewaard kunnen worden en hun kwaliteit behouden.

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

    Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

  • Kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen

    De kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen in termen van de belangrijkste eigenschappen (bv. fysische, sensorische, chemische, technologische, enz.) voor grondstoffen, halfafgewerkte producten en eindproducten.

  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen

    Toe te voegen ingrediënten en de vereiste hoeveelheden volgens het recept en de wijze waarop deze ingrediënten moeten worden toegediend.

  • Beleidslijnen van de organisatie naleven

    Beleidslijnen van de organisatie of afdelingsspecifieke normen en richtlijnen naleven. De motieven van de organisatie en de gemeenschappelijke afspraken begrijpen en daarnaar handelen.

  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren

    De machines en apparatuur controleren die in fabrieksinstallaties worden gebruikt. Ervoor zorgen dat de machines naar behoren werken, de machines vóór het gebruik instellen en ervoor zorgen dat de uitrusting ononderbroken werkt.

  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen

    Volgen en controleren van de vereiste temperaturen in de verschillende productiefasen totdat het product de juiste eigenschappen heeft bereikt volgens de specificaties.

  • Stroming van bij olieverwerking gebruikte materie controleren

    De waterstof-, stoom-, lucht- en waterstroming in de convertor aanpassen. Gespecificeerde hoeveelheden katalytische en andere chemicaliën wegen en toevoegen om oliën of vetten uit te harden.

  • Oliemengmachines bedienen

    Het gebruik van machines voor het wegen en het mengen van plantaardige oliën voor producten, zoals salades, enz., volgens de formule.

Optionele kennis en vaardigheden

gegevens in de voedselverwerkende sector interpreteren chemie monsters etiketteren mechanische technieken voor eetbare oliezaden alkalistadia bij het raffineren van eetbare oliën logische redeneringen gebruiken zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie componenten van oliezaden zware gewichten tillen omgaan met collega’s processen voor de verwijdering van vrije vetzuren levensmiddelenafval afvoeren installaties voor voedselproductie inrichten kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren omgaan met managers oliezaadproces sensorische parameters van oliën en vetten controleren oorsprong van dieetvetten en oliën betrouwbaar handelen statistiek

Source: Sisyphus ODB