Beroep hydrogeneermachinebediener
Hydrogeneermachinebedieners bedienen apparatuur voor de verwerking van basisoliën tot margarine en bakvet.
Hydrogeneermachinebediener: Open vacatures
Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.
Actuele vacatures: talent.comPersoonlijkheidstypen
Kennis
- Chemische processen
De relevante chemische processen die bij vervaardiging worden gebruikt, zoals zuiveren, scheiden, emulgeren en dispergeren.
- Temperatuurschalen
De temperatuurschalen Celsius en Fahrenheit.
- Mechanische werktuigen
Beschikken over inzicht in machines en instrumenten, ook van hun ontwerp, gebruikstoepassingen, reparatie en onderhoud.
- Beginselen van werktuigbouwkunde
Beschikken over inzicht in de beginselen van werktuigbouwkunde, fysica en materiaalkunde.
- Hydrogeneringsprocesen voor eetbare oliën
Hydrogeneringsprocessen van verschillende oliën die de verzadiging verminderen en fysieke eigenschappen, zoals smeltpunt en smaak, aantasten.
Vaardigheden
- Oliemengprocessen volgen
Toezicht houden op oliemengprocessen. Aanpassingen aanbrengen in het mengproces in overeenstemming met de resultaten van de tests.
- Producten pompen
Pompmachines bedienen volgens specifieke procedures en afhankelijk van het soort product. Zorgen voor correcte hoeveelheden en correcte toevoer voor het proces.
- Voorbereidende handelingen voor olie-extractie uitvoeren
Het uitvoeren van voorbereidende bewerkingen aan grondstoffen zoals scheuren, schillen en pellen voor de oliewinning.
- Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
Op het gemak zijn in onveilige omgevingen zoals blootstelling aan stof, roterende apparatuur, hete oppervlakken, vries- en koelruimten, lawaai, natte vloeren en bewegende liftuitrusting.
- Hardheid van olie beoordelen
Beoordelen van monsters om er zeker van te zijn dat de hardheid van de oliën in overeenstemming is met de specificaties.
- Mechanisch materiaal onderhouden
Observeren en luisteren naar de machine om storingen op te sporen. Onderhouden, repareren, afstellen en testen van machines, onderdelen en uitrustingsstukken die hoofdzakelijk op basis van mechanische principes werken. Onderhouden en repareren van voertuigen die bestemd zijn voor vracht, passagiers, landbouw en landschapsarchitectuur.
- Goede productiepraktijken toepassen
Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).
- Hydrogeneringsniveaus van eetbare oliën beoordelen
Hydrogeneringsniveaus van eetbare oliën beoordelen. Ervoor zorgen dat ze de consument aanspreken, makkelijk gebruikt en bewaard kunnen worden en hun kwaliteit behouden.
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.
- Kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen
De kwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen in termen van de belangrijkste eigenschappen (bv. fysische, sensorische, chemische, technologische, enz.) voor grondstoffen, halfafgewerkte producten en eindproducten.
- Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
Toe te voegen ingrediënten en de vereiste hoeveelheden volgens het recept en de wijze waarop deze ingrediënten moeten worden toegediend.
- Beleidslijnen van de organisatie naleven
Beleidslijnen van de organisatie of afdelingsspecifieke normen en richtlijnen naleven. De motieven van de organisatie en de gemeenschappelijke afspraken begrijpen en daarnaar handelen.
- Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
De machines en apparatuur controleren die in fabrieksinstallaties worden gebruikt. Ervoor zorgen dat de machines naar behoren werken, de machines vóór het gebruik instellen en ervoor zorgen dat de uitrusting ononderbroken werkt.
- Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
Volgen en controleren van de vereiste temperaturen in de verschillende productiefasen totdat het product de juiste eigenschappen heeft bereikt volgens de specificaties.
- Stroming van bij olieverwerking gebruikte materie controleren
De waterstof-, stoom-, lucht- en waterstroming in de convertor aanpassen. Gespecificeerde hoeveelheden katalytische en andere chemicaliën wegen en toevoegen om oliën of vetten uit te harden.
- Oliemengmachines bedienen
Het gebruik van machines voor het wegen en het mengen van plantaardige oliën voor producten, zoals salades, enz., volgens de formule.
Optionele kennis en vaardigheden
gegevens in de voedselverwerkende sector interpreteren chemie monsters etiketteren mechanische technieken voor eetbare oliezaden alkalistadia bij het raffineren van eetbare oliën logische redeneringen gebruiken zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie componenten van oliezaden zware gewichten tillen omgaan met collega’s processen voor de verwijdering van vrije vetzuren levensmiddelenafval afvoeren installaties voor voedselproductie inrichten kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren omgaan met managers oliezaadproces sensorische parameters van oliën en vetten controleren oorsprong van dieetvetten en oliën betrouwbaar handelen statistiekSource: Sisyphus ODB