Beroep hoofd keuken

Een hoofd keuken plant, leidt en coördineert de werkzaamheden van keukenpersoneel en werkt zelf af en toe mee aan het bereiden van maaltijden. In samenwerking met de (chef)koks stelt hij/zij de menu's en het assortiment samen, bedenkt nieuwe recepten, koopt ingrediënten in en geeft advies over beprijzing. Een hoofd keuken houdt de (voorraad)administratie bij, houdt rekeningen met beschikbare budgetten, houdt de boekhouding van de keuken bij, controleert of de ingrediënten van de juiste kwaliteit zijn en of de keuken en opslag voldoen aan kwaliteitseisen en wettelijke voorschriften. Een hoofd keuken geeft leiding aan, houdt toezicht op en traint het personeel en zorgt ook voor de werving van nieuw personeel.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Conventioneel

Taken hoofd keuken

  • Plannen, organiseren en coördineren van alle werkzaamheden van het keukenpersoneel.
  • Werven van, leiding geven aan, toezicht houden op en trainen van het keukenpersoneel zodat er efficiënt en volgens beleid gewerkt wordt.
  • Controleren van de kwaliteit van de ingrediënten op gestelde kwaliteitseisen
  • Controleren of keuken en opslag voldoen aan gezondheids-, veiligheids- en Arbo richtlijnen, vergunningen en andere wettelijke voorschriften.
  • Beheren en coördineren van de boekhouding, budgetten van de keuken.
  • Toezien op bevoorrading.
  • Bijhouden van ontwikkelingen in de branche.

Gerelateerde beroepen catering

  • Fastfood medewerker
  • Filiaalmanager fastfood
  • Keukenhulp
  • Leidinggevende keuken of catering medewerkers
  • Maaltijdbezorger
  • Manager/directeur cateringbedrijf
  • Medewerker voedselbereiding