Beroep grondsteward

Grondsteward: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Wetgeving inzake luchtvervoer

  Kennis hebben van wet- en regelgeving inzake luchtvervoer. Door de aard van de luchtvaart overlapt de kennis van de wetgeving inzake luchtvervoer deels met de kennis van het internationaal recht.

 • Gedrag van vliegtuigpassagiers

  Ontwikkelen van geschikte reacties op de verwachtingen van vliegtuigpassagiers; analyse en reacties op gedrag van passagiers.

Vaardigheden

 • Stressbestendig zijn

  Een gematigde mentale toestand behouden en effectief presteren onder druk of ongunstige omstandigheden.

 • Communiceren met klanten

  Reageren op en communiceren met klanten op de meest efficiënte en geschikte manier om hen in staat te stellen toegang te krijgen tot de gewenste producten of diensten, of andere hulp die zij nodig kunnen hebben.

 • Bagage inchecken

  Bagage wegen om ervoor te zorgen dat het maximumgewicht niet wordt overschreden. Labels aan tassen bevestigen en ze op de bagageband plaatsen.

 • Klantervaringen beheren

  De ervaring van de klant en de perceptie van het merk en de dienst monitoren, creëren en controleren. Zorgen voor een aangename klantenervaring, klanten op hoffelijke en beleefde manier behandelen.

 • Klantenservice verlenen

  Het behouden van de hoogst mogelijke klantenservice en ervoor zorgen dat de klantenservice te allen tijde op professionele wijze wordt verleend. Helpen om klanten of deelnemers zich op hun gemak te laten voelen en speciale vereisten ondersteunen.

 • Reizigers inchecken

  De documenten van de passagiers vergelijken met de informatie in het systeem. Instapkaarten afdrukken en passagiers naar de juiste boarding gate wijzen.

Optionele kennis en vaardigheden

klanten helpen klantendiensten klanttevredenheid garanderen reizigers laten instappen klachten van klanten afhandelen relaties met klanten onderhouden veiligheidsonderzoeken uitvoeren boekingen verwerken klanten met bijzondere behoeften assisteren telefonisch communiceren ervoor zorgen dat vluchten volgens schema vliegen zorg dragen voor nauwkeurige screening van bagage op luchthavens kaarten verkopen producten bijverkopen vip-gasten assisteren

Loopbaanperspectief

Het beroep grondsteward behoort tot de beroepsgroep Receptionisten en telefonisten. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20243900  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 202423400  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 202427300  laag
salarisgroei tijdens loopbaan  gemiddeld
uitwijkmogelijkheden naar sector  erg hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB