Beroep gritstraler

Gritstraler: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Gritstraalmiddelen

  De verschillende soorten en eigenschappen van fijne, schurende materialen die worden gebruikt voor gritstraalmiddelen, zoals onder meer wit aluminiumoxide, staalgrit en siliciumcarbide.

 • Onderdelen van zandstraalmachines

  De verschillende onderdelen van een soort zandstraalmachine, hun kwaliteiten en toepassingen, zoals voetbediening, straalpistool, stofafzuiging, filter, schuurmiddelen en andere.

 • Kwaliteitsstandaarden

  De nationale en internationale voorschriften, specificaties en richtlijnen die ervoor zorgen dat de producten, diensten en processen van goede kwaliteit zijn en geschikt zijn voor het beoogde doel.

Vaardigheden

 • Bouwmaterialen inspecteren

  Controleer de voorraden van de bouwmaterialen op schade, vocht, verlies of andere problemen voor het materiaal te gebruiken.

 • Passende beschermende uitrusting dragen

  Relevante en noodzakelijke beschermende uitrusting dragen, zoals beschermende brillen of andere oogbescherming, helmen, veiligheidshandschoenen.

 • Oppervlak stralen

  Stralen van een oppervlak met zand, metaalschot, droogijs of een ander straalmiddel om onzuiverheden te verwijderen of een glad oppervlak op te ruwen.

 • Oppervlakken met bramen glad maken

  Oppervlakken met bramen van stalen en metalen onderdelen inspecteren en glad maken.

 • Zorgen voor de beschikbaarheid van materiaal

  Ervoor zorgen dat de nodige apparatuur beschikbaar is, gereed is en beschikbaar is voor gebruik vóór het begin van de procedures.

 • Ontoereikende werkstukken verwijderen

  Nagaan welke ontoereikende verwerkte werkstukken niet voldoen aan de normen en verwijderd moeten worden en het afval sorteren volgens de voorschriften.

Optionele kennis en vaardigheden

verwerking van ferrometalen verspanende bewerkingsprocessen oppervlak klaarmaken om te bepleisteren de bediening van een machine installeren gezondheids- en veiligheidsprocedures in de bouw in acht nemen gritstraalprocessen vloer klaarmaken voor ondervloer straalcabines bedienen veiligheidsprocedures volgen bij werken op grote hoogten werken in een bouwteam oppervlak klaarmaken om te verven zandstralers bedienen veiligheidsuitrusting gebruiken tijdens bouwwerken problemen oplossen verwerkt werkstuk verwijderen machine leveren technische middelen raadplegen advies geven aan technici gegevens over de voortgang van het werk bijhouden vloer klaarmaken voor terrazzo afvlaktechnologieën voor metaal optimalisatie van kwaliteit en cyclustijd meter controleren metselwerk stralen imperfecties in metaal ontdekken

Loopbaanperspectief

Het beroep gritstraler behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB