Beroep gebakmaker

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Handvaardigheid

Vaardigheden

  • Regelgeving inzake brandbare producten toepassen
  • Deeg in vormen gieten
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Losapparatuur voor bloem controleren
  • Bakkerswaren bakken
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Werking van reinigingsmachines controleren
  • Geschikte ingrediënten selecteren
  • Weegtoestellen gebruiken
  • Regelsystemen voor machines opzetten
  • Gebak maken
  • Volgens recept werken
  • Zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Mengen van voedselproducten uitvoeren
  • Rauw voedsel opslaan
  • Werking van machines volgen
  • Temperatuur bij de verwerking van meelproducten volgen
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Correct gebruik van bakkersuitrusting waarborgen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Kwaliteit van producten op een productielijn controleren
  • Gebak produceren
  • Creatief voedsel maken
  • Kneden van voedingsmiddelen uitvoeren
  • Voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten

Optionele kennis en vaardigheden

improviseren bij situaties die zich voordoen bij voedselverwerking goederen volgens werkorders vastmaken koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren productiemethoden bakkerij chemische experimenten uitvoeren eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst bakkerij-ingrediënten zware gewichten tillen omgaan met managers omgaan met collega’s mondelinge instructies volgen warmtebehandeling toepassen nieuwe recepten creëren maalhandelingen levensmiddelenafval afvoeren met leveranciers over voorwaarden onderhandelen levering van grondstoffen beheren schriftelijke instructies volgen kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren productieschema’s volgen diensten op een flexibele manier uitvoeren gistingsproces van voedingswaren bakkerij-ovens bedienen betrouwbaar handelen trends in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie analyseren maalapparaten voorraad van goederen in productie bijhouden hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking beginselen van voedselveiligheid productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen in een voedselverwerkend team werken melkzuurbacteriën aan voedselproducten toevoegen met leveranciers over verbetering onderhandelen nieuwe voedingsmiddelen ontwikkelen monsters etiketteren