Beroep fruitperser

Fruitpersers bedienen krachtige persen voor het extraheren van sap uit vruchten. Zij spreiden het fruit gelijkmatig uit over doek alvorens het in de pers te doen, en stoppen filterzakken tussen de delen van de machines wanneer die gereed zijn voor het extractieproces. Zij zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van de filterzakken of het weghalen van de pulp uit de pers, en het weggooien van vruchtenpulp in containers.

Fruitperser: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Vaardigheden

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

    De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

  • Levering van grondstoffen beheren

    De inontvangstneming van grondstoffen beheren. Grondstoffen van de leveranciers ontvangen. Controleren op kwaliteit en nauwkeurigheid en ze in het magazijn plaatsen. Ervoor zorgen dat de grondstoffen naar behoren worden bewaard tot ze door de productiedienst worden gevraagd.

  • Appels van klokhuizen ontdoen

    Appels van klokhuizen ontdoen en snijden in kwarten met een appelboor.

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

    Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

  • In een voedselverwerkend team werken

    Samenwerken in een team met andere beroepsbeoefenaren op het gebied van de levensmiddelenverwerking van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken

    Schone machines die worden gebruikt voor de productie van levensmiddelen of dranken. Zorg voor passende oplossingen voor het schoonmaken. Zij bereiden alle onderdelen voor en zorgen ervoor dat ze schoon genoeg zijn om afwijkingen of fouten in het productieproces te vermijden.

  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen

    Op het gemak zijn in onveilige omgevingen zoals blootstelling aan stof, roterende apparatuur, hete oppervlakken, vries- en koelruimten, lawaai, natte vloeren en bewegende liftuitrusting.

  • Beleidslijnen van de organisatie naleven

    Beleidslijnen van de organisatie of afdelingsspecifieke normen en richtlijnen naleven. De motieven van de organisatie en de gemeenschappelijke afspraken begrijpen en daarnaar handelen.

  • Zware gewichten tillen

    Zware gewichten tillen en toepassen van ergonomische tiltechnieken om beschadiging van het lichaam te voorkomen.

  • Apparatuur demonteren

    Apparatuur demonteren met gebruik van handgereedschap om de apparatuur te reinigen en regelmatig onderhoud uit te voeren.

  • Groenten en fruit verwerken

    Groenten en fruit verwerken door middel van alle soorten methoden en technieken die worden gebruikt om levensmiddelen met behulp van groenten en fruit als grondstof voor te bereiden.

  • Goede productiepraktijken toepassen

    Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking

    Zorgen voor een schone werkruimte volgens hygiënische normen in de voedselverwerkende industrie.

  • Hygiëne waarborgen

    Werkplaatsen en uitrusting vrijhouden van vuil, infectie en ziekte door afval te verwijderen en te zorgen voor een passende reiniging.

  • Pompapparatuur bedienen

    Pompapparatuur bedienen; toezicht houden op het gas- en olietransport van boorputkoppen op raffinaderijen of opslagfaciliteiten.

  • Fruitpersprocessen beheren

    Persen en filters gebruiken voor het extraheren van vruchtensappen uit fruit.

Optionele kennis en vaardigheden

levensmiddelenafval afvoeren monsters etiketteren appelsap voor ciderproductie analyseren vloeistoffen filteren chemische samenstelling van appels wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren monsters van voedingsmiddelen en dranken analyseren verwerkingsparameters controleren eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst appels selecteren appelsoorten installaties voor voedselproductie inrichten

Source: Sisyphus ODB