Beroep emailleur

Emailleur: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Gezondheid en veiligheid op de werkplek

  Het geheel van regels, procedures en voorschriften met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de mensen op de werkplek. 

 • Coatingmaterialen

  Kennis van verschillende soorten coatings, waarbij een werkstuk wordt geleverd met een of meer afwerkingslagen van hars, suikers, poeders, inactieve en onoplosbare vulmiddelen, wassen, gom, weekmakers, kleurstoffen, lak en andere.

 • Metaalcoatingtechnologieën

  De verschillende processen en technologieën voor het coaten en verven van metalen werkstukken.

 • Afvlaktechnologieën voor metaal

  De verschillende technologieën voor het gladmaken en polijsten van metalen werkstukken.

Vaardigheden

 • Oppervlak voor emaillering voorbereiden

  Verwijderen van vet, olie, vuil of stof van het oppervlak en het emailleringsoppervlak gelijkmatig dik maken om een gelijkmatige kleurverdeling tijdens het bakken te bereiken.

 • Kwaliteit van glazuur controleren

  Een naald gebruiken om het email te controleren. Verwijder het als het defect is en herhaal het volledige glazuurproces.

 • Email voorbereiden

  Het email voorbereiden door emailklompjes te pletten en tot poeder te malen met behulp van een stamper en vijzel. De vereiste hoeveelheden en kleuren gebruiken en ervoor zorgen dat er geen onzuiverheden zijn.

 • Polijstapparatuur voor metaal bedienen

  Apparatuur bedienen voor het polijsten van metalen werkstukken, zoals diamantoplossingen, op siliconen gebaseerde polijstschijven of werkwielen met een lederen polijstband, en andere.

 • Emailleren

  Breng glazuurverf aan op het oppervlak met borstels.

 • Productgebreken opsporen

  Rapporteren, in het geval dat een product aankomt met een fout als gevolg van eerdere processen. Het soort fout begrijpen en het naar de juiste persoon zenden.

 • Het oppervlak branden

  Roestvrij staalgaas gebruiken en het beschilderde stuk in de droogoven, oven of meestoven plaatsen om de kleur te smelten en te laten stromen.

 • Zorgen voor de beschikbaarheid van materiaal

  Ervoor zorgen dat de nodige apparatuur beschikbaar is, gereed is en beschikbaar is voor gebruik vóór het begin van de procedures.

Optionele kennis en vaardigheden

productcategorieën van juwelen handelen in juwelen oog hebben voor detail bij de vervaardiging van juwelen garanderen dat afgewerkte juwelen overeenstemmen met uitvoeringsspecificaties ruwe delen van juwelen egaliseren ondernemingsbeleid creatief nadenken over juwelen kleurafstemmingstechnieken gebruiken gegevens over de voortgang van het werk bijhouden eigenschappen van edelmetalen juwelen creëren juwelen reinigen behoeften van klanten identificeren ergonomisch werken materialen om juwelen te maken gebruiken modetrends horloges en sieraden juweelontwerpen ontwikkelen processen voor het maken van juwelen

Loopbaanperspectief

Het beroep emailleur behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB