Beroep distilleerderijmedewerker
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Temperatuurschalen
Vaardigheden
- Weegtoestellen gebruiken
- Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
- Gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
- Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Goede productiepraktijken toepassen
- Monsters voor analyse verzamelen
- Zware gewichten tillen
Optionele kennis en vaardigheden
omgaan met managers productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen omgaan met collega’s sterke geuren verdragen voedselverwerkende praktijken efficiënt aanpassen geschikte grondstoffen voor specifieke gedistilleerde dranken in een voedselverwerkend team werken monsters etiketterenLoopbaanperspectief
Het beroep distilleerderijmedewerker behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |