Beroep distilleerderijmedewerker

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Temperatuurschalen

Vaardigheden

  • Weegtoestellen gebruiken
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Monsters voor analyse verzamelen
  • Zware gewichten tillen

Optionele kennis en vaardigheden

omgaan met managers productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen omgaan met collega’s sterke geuren verdragen voedselverwerkende praktijken efficiënt aanpassen geschikte grondstoffen voor specifieke gedistilleerde dranken in een voedselverwerkend team werken monsters etiketteren

Loopbaanperspectief

Het beroep distilleerderijmedewerker behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld