Beroep dieetkok

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel
  • Artistiek / Realistisch
  • Realistisch / Ondernemend

Kennis

  • Samenstelling van diëten
  • Voeding

Vaardigheden

  • Keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden
  • Voedselbereidingsplek overhandigen
  • Technieken voor culinaire afwerking toepassen
  • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
  • Voedingswaarde van voedsel bepalen
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Toezicht houden op de keukenbestellingen
  • Rauw voedsel opslaan
  • Opwarmtechnieken gebruiken
  • De voedselbereidingsruimte schoonmaken
  • Voedselbereidingstechnieken toepassen
  • Kooktechnieken gebruiken
  • In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
  • Afval verwijderen

Optionele kennis en vaardigheden

eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken leveringen bij ontvangst controleren desserts bereiden keukenbenodigdheden bewaren groenten bereiden met chemische reinigingsmiddelen werken advies geven over de bereiding van dieetvoeding kant-en-klaargerechten koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren zuivelproducten bereiden voor gebruik in een gerecht vleesgerechten bereiden groenten bereiden om in een gerecht te gebruiken werknemers opleiden sauzen voor gerechten bereiden dressing voor salades bereiden goederen bestellen dieetplannen opstellen week-, schaal- en schelpdieren bereiden sauzen en soepen bereiden zuivelproducten bereiden begrotingscontrole uitvoeren bakkerijproducten bereiden kant-en-klaar maaltijden bereiden menu's plannen broodjes bereiden voldoen aan standaard formaat porties vlees bereiden om in een gerecht te gebruiken vis fileren