Beroep deskundige in regelgeving betreffende levensmiddelen

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Conventioneel / Realistisch
  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Laboratoriumgebaseerde wetenschappen
  • Risico’s in verband met natuurlijke, chemische, biologische gevaren in drank en voedingsmiddelen
  • Voedingsmiddelenwetenschap
  • Beginselen van voedselveiligheid
  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong
  • Normen voor voedselveiligheid
  • Biotechnologie
  • Voedselallergieën
  • Voedingsmiddelenwetgeving
  • Ingrediënten van voedingsmiddelen
  • Opslag van voedingsmiddelen
  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Methoden voor kwaliteitsgarantie
  • Voedingsmiddelentechnologie
  • Voedingsmiddelen
  • Bewaren van voedsel
  • Traceerbaarheid in de voedingssector

Vaardigheden

  • Strategische planning in de voedingsmiddelenindustrie uitvoeren
  • Visuele gegevens voorbereiden
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Als waarnemer deelnemen aan verschillende soorten audits in de voedingsmiddelensector
  • Laboratoriumresultaten opvolgen
  • Onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces
  • Beginselen van de voedingstechnologie toepassen
  • Correcte etikettering van goederen waarborgen
  • Op de hoogte blijven van regelgeving
  • Op de hoogte blijven van innovaties in de voedselverwerkende sector
  • Communiceren in de voedselverwerkende industrie
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Winkelonderzoek uitvoeren
  • In een voedselverwerkend team werken
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Procesoptimalisering leiden
  • Technische tekeningen lezen
  • Goede productiepraktijken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

tijd beheren bij voedselverwerkende handelingen improviseren bij situaties die zich voordoen bij voedselverwerking consumentenzaken in fabrieken bepleiten voortdurende voorbereiding op audits waarborgen risico’s op de werkplek identificeren fysisch-chemische analyses van voedingsmiddelen uitvoeren nieuwe kookmethoden onderzoeken kwaliteitscontroles uitvoeren trends in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie analyseren deelnemen aan de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelen ontwerp van een voedingsmiddelenfabriek opleiding geven over de uitvoering van algemeen kwaliteitsbeheer nieuwe voedingsmiddelen ontwikkelen wetenschappelijke methoden toepassen gistingsproces van dranken gistingsproces van voedingswaren beknopte producteisen verzamelen statistiek monsters van voedingsmiddelen en dranken analyseren adviseren inzake voedselbewaring systeemprestaties bewaken fabrieken voor de voedingsmiddelenindustrie ontwerpen verpakkingsvereisten analyseren interdisciplinaire vraagstukken inzake voedseletikettering communiceren voedselrisicoanalyses uitvoeren in de levensmiddelenindustrie gebruikte ontwikkelingen volgen voedingskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen niches in de markt identificeren operationele standaardprocedures in de voedselketen ontwikkelen houdbaarheidstermijn van voedingsmiddelen beoordelen homogenisering van voedingsmiddelen culturele gebruiken bij voedselbereiding nieuwe voedingsingrediënten onderzoeken schriftelijke verslagen inzake werk analyseren expertise in voedseletikettering leveren functionele eigenschappen van voedingsmiddelen voedselveiligheidscontroles uitvoeren haccp-implementatie in fabrieken beoordelen vaklieden uit de voedselverwerkende sector adviseren werkgerelateerde verslagen schrijven sensorisch onderzoek uitvoeren gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren statistische methoden bij procescontrole toepassen door voedsel veroorzaakte ziektes omgaan met moeilijke arbeidsomstandigheden bij voedselverwerking productieprocessen voor voedingsmiddelen ontwikkelen