Beroep conservenfabrikant

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Food preservation
  • Food storage

Vaardigheden

  • Mark differences in colours
  • Perform detailed food processing operations
  • Exert quality control to processing food
  • Apply GMP
  • Follow hygienic procedures during food processing
  • Apply HACCP
  • Check quality of products on the production line
  • Execute chilling processes to food products
  • Maintain cutting equipment
  • Administer ingredients in food production
  • Clean food and beverage machinery
  • Apply requirements concerning manufacturing of food and beverages

Optionele kennis en vaardigheden

in een voedselverwerkend team werken monsters etiketteren omgaan met managers omgaan met collega’s betrouwbaar handelen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen suikerhoudende likeuren neutraliseren apparatuur voor voedselhomogenisering bedienen levensmiddelenafval afvoeren fruitpersprocessen beheren niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren controles van fabrieksinstallaties uitvoeren eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst installaties voor voedselproductie inrichten warmtebehandeling toepassen

Loopbaanperspectief

Het beroep conservenfabrikant behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld