Beroep conservenfabrikant

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Bewaren van voedsel
  • Opslag van voedingsmiddelen

Vaardigheden

  • Kleurverschillen aangeven
  • Gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Kwaliteit van producten op een productielijn controleren
  • Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

in een voedselverwerkend team werken monsters etiketteren omgaan met managers omgaan met collega’s betrouwbaar handelen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen suikerhoudende likeuren neutraliseren apparatuur voor voedselhomogenisering bedienen levensmiddelenafval afvoeren fruitpersprocessen beheren niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren controles van fabrieksinstallaties uitvoeren eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst installaties voor voedselproductie inrichten warmtebehandeling toepassen