Beroep conservenfabrikant

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Bewaren van voedsel
  • Opslag van voedingsmiddelen

Vaardigheden

  • Kwaliteit van producten op een productielijn controleren
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Kleurverschillen aangeven
  • Gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

betrouwbaar handelen in een voedselverwerkend team werken omgaan met collega’s apparatuur voor voedselhomogenisering bedienen installaties voor voedselproductie inrichten controles van fabrieksinstallaties uitvoeren suikerhoudende likeuren neutraliseren niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren levensmiddelenafval afvoeren monsters etiketteren warmtebehandeling toepassen omgaan met managers fruitpersprocessen beheren zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst