Beroep conserveerder van groenten en fruit

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen
  • Bewaren van voedsel

Vaardigheden

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Conserveringsbehandelingen toepassen
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking

Optionele kennis en vaardigheden

zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen fruitpersprocessen beheren drooginstallaties bedienen droogproces aanpassen aan goederen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie fruitgelei produceren productielijn voor het inblikken van voedsel temperatuurschalen levensmiddelenafval afvoeren verschillende dehydratieprocessen bij groenten en fruit toepassen specificaties van voedingsmiddelen bijhouden volgens recept werken warmtebehandeling toepassen milieuparameters op de werkplek voor voedingsmiddelen beoordelen inblikmachines bedienen apparatuur voor voedselhomogenisering bedienen monsters etiketteren kwaliteit van producten op een productielijn controleren factoren identificeren die veranderingen tijdens de opslag van voedingsmiddelen veroorzaken eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst industriële ovens bedienen processen voor de dehydratie van voedsel