Beroep conserveerder van groente en fruit

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen
  • Bewaren van voedsel

Vaardigheden

  • Conserveringsbehandelingen toepassen
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren

Optionele kennis en vaardigheden

processen voor de dehydratie van voedsel volgens recept werken verschillende dehydratieprocessen bij groenten en fruit toepassen specificaties van voedingsmiddelen bijhouden fruitpersprocessen beheren levensmiddelenafval afvoeren milieuparameters op de werkplek voor voedingsmiddelen beoordelen monsters etiketteren warmtebehandeling toepassen industriële ovens bedienen kwaliteit van producten op een productielijn controleren droogproces aanpassen aan goederen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie drooginstallaties bedienen temperatuurschalen zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen inblikmachines bedienen factoren identificeren die veranderingen tijdens de opslag van voedingsmiddelen veroorzaken eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst apparatuur voor voedselhomogenisering bedienen productielijn voor het inblikken van voedsel fruitgelei produceren