Beroep coördinator ongebrande koffiebonen
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Ondernemend / Realistisch
Kennis
- Voedsel- en drankenindustrie
- Methoden voor kwaliteitsgarantie
Vaardigheden
- Goede productiepraktijken toepassen
- Koffieproeverijen houden
- Kleurverschillen aangeven
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Zware gewichten tillen
- Groene koffiebonen onderzoeken
- Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
Optionele kennis en vaardigheden
in een voedselverwerkend team werken koffiebonen indelen effecten van pesticiden op voedingsgrondstoffen trends in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie analyseren omgaan met collega’s voorraad van goederen in productie bijhouden omgaan met managers beheer van grondstoffen ondersteunen rauw voedsel opslaanLoopbaanperspectief
Het beroep coördinator ongebrande koffiebonen behoort tot de beroepsgroep Productieleiders industrie en bouw. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 4400 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 6800 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 11200 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | gemiddeld | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | erg hoog | |
samenhang baankans met economie | hoog |