Beroep coördinator ongebrande koffiebonen

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Realistisch

Kennis

  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Methoden voor kwaliteitsgarantie

Vaardigheden

  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Koffieproeverijen houden
  • Kleurverschillen aangeven
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Zware gewichten tillen
  • Groene koffiebonen onderzoeken
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid

Optionele kennis en vaardigheden

in een voedselverwerkend team werken koffiebonen indelen effecten van pesticiden op voedingsgrondstoffen trends in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie analyseren omgaan met collega’s voorraad van goederen in productie bijhouden omgaan met managers beheer van grondstoffen ondersteunen rauw voedsel opslaan

Loopbaanperspectief

Het beroep coördinator ongebrande koffiebonen behoort tot de beroepsgroep Productieleiders industrie en bouw. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20244400  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20246800  laag
verwachte baanopeningen tot 202411200  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  gemiddeld
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  erg hoog
samenhang baankans met economie  hoog