Beroep cidermeester

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Onderzoekend / Realistisch

Kennis

  • Biotechnologie
  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Biochemische processen bij de productie van cider
  • Methoden voor kwaliteitsgarantie
  • Productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen
  • Gistingsproces van dranken

Vaardigheden

  • Gisting controleren
  • Sensorisch onderzoek uitvoeren
  • Flessen voor verpakking controleren
  • Bijgewerkte professionele kennis onderhouden
  • Normen voor productiefaciliteiten vaststellen
  • Taakgegevens bijhouden
  • Budgetten beheren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Pasteurisatieprocessen uitvoeren
  • Laboratoria voor voedingsmiddelenproductie beheren
  • Hygiëne waarborgen
  • Monsters van voedingsmiddelen en dranken analyseren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Leiding geven aan personeel
  • Verspilling van grondstoffen beperken
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Monsters voor analyse verzamelen
  • Waarborgen dat het eindproduct aan de vereisten voldoet
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking

Optionele kennis en vaardigheden

diensten op een flexibele manier uitvoeren assisteren bij de ontwikkeling van standaardprocedures in de voedselketen betrouwbaar handelen omgaan met managers vreemde talen gebruiken voor internationale handel tijd beheren bij voedselverwerkende handelingen vloeistoffen filteren voorraad van goederen in productie bijhouden nieuw personeel in dienst nemen beschikken over computervaardigheden begrotingscontrole uitvoeren zorgen voor kostenefficiëntie in de voedselproductie productieprocessen analyseren voor verbetering public relations verzorgen milieubeheersystemen gebruiken voortdurende voorbereiding op audits waarborgen omgaan met collega’s fruitpersprocessen beheren chemische experimenten uitvoeren zelfvertrouwen tonen