Beroep chocolatier

Chocolatiers maken snoepgoed met chocolade. Ze voeren activiteiten uit zoals het onderzoeken, voelen en proeven van gemalen chocoladepasta. Op basis van deze analyse gaan ze na of kleur, textuur en smaak van de chocoladepasta voldoen aan de specificaties.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Artistiek

Gerelateerde beroepen voedingsmiddelen

  • Bakker (industrieel)
  • Gistmaker
  • Inpakker (handmatig)
  • Kwaliteitscontroleur grondstoffen voedingsindustrie
  • Kwaliteitscontroleur voedingsindustrie
  • Pizzabakker
  • Procesoperator meelverwerking
  • Procesoperator suikerproductie
  • Productie medewerker azijn
  • Productie medewerker bakkerij
  • Productie medewerker bakproducten
  • Productie medewerker cacaobereiding
  • Productie medewerker chocolade, koek en snoep
  • Productie medewerker deegwaren
  • Productie medewerker frisdranken
  • Productie medewerker graan- of kruidenmalerij
  • Productie medewerker groenteverwerking
  • Productie medewerker kauwgum
  • Productie medewerker koffiebranderij
  • Productie medewerker margarineverwerking
  • Productie medewerker notenverwerking
  • Productie medewerker ontbijtgranen
  • Productie medewerker spijsolie
  • Productie medewerker thee-pakkerij
  • Productie medewerker verpakking, etiketteren
  • Productie medewerker wijnbouwer
  • Taartenbakker
  • Teamleider productie medewerkers voeding
  • Voedingsmiddelentechnoloog

Kennis

  • Financiële draagkracht
  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Soorten chocolade
  • Beginselen van voedselveiligheid

Vaardigheden

  • Nieuwe recepten creëren
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Sensorisch onderzoek uitvoeren
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Chocolade in vormen gieten
  • Gebak produceren
  • Creatief voedsel maken
  • Verkoopstrategieën ten uitvoer brengen
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen
  • Geschikte verpakkingen voor voedingsproducten selecteren
  • Nieuwe concepten bedenken
  • Marketingstrategieën implementeren
  • Warmtebehandeling toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

chemische experimenten uitvoeren werkrelaties onderhouden niches in de markt identificeren omgaan met managers begrotingscontrole uitvoeren opleiding geven over de uitvoering van algemeen kwaliteitsbeheer diensten op een flexibele manier uitvoeren onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces zelfvertrouwen tonen factoren identificeren die veranderingen tijdens de opslag van voedingsmiddelen veroorzaken trends in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie analyseren eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst omgaan met collega’s kwaliteit van cacaobonen beoordelen oorsprong van dieetvetten en oliën productieproces van ijs