Beroep chefkok

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Realistisch
  • Ondernemend / Conventioneel

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen

Vaardigheden

  • Menu's plannen
  • Recepten samenstellen
  • Op de hoogte blijven van trends op het gebied van uiteten
  • Opwarmtechnieken gebruiken
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Personeel aanwerven
  • Klachten van klanten afhandelen
  • Werknemers opleiden
  • Prijzen op het menu bepalen
  • Toezicht houden op de voedselkwaliteit
  • Begrotingscontrole uitvoeren
  • Voedselbereidingsplek overhandigen
  • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
  • Leiding geven aan personeel
  • Voedselbereidingstechnieken toepassen
  • Met chemische reinigingsmiddelen werken
  • Klanten helpen
  • Technieken voor culinaire afwerking toepassen
  • Horeca-inkomsten beheren
  • Dienstroosters opstellen
  • Inkoopactiviteiten beheren
  • Voor regelmatig onderhoud van keukenmateriaal zorgen
  • Voorraadrotatie beheren
  • Kooktechnieken gebruiken
  • Budgetten beheren

Optionele kennis en vaardigheden

leveranciers identificeren producten bijverkopen levensmiddelen aantrekkelijk presenteren gebak bereiden geflambeerde gerechten bereiden leveringen bij ontvangst controleren afspraken met leveranciers uitonderhandelen toekomstige bedrijfsniveaus prognosticeren apparatuurinspecties beheren op details letten bij voedingsmiddelen en dranken doelstellingen op middellange termijn beheren contractuele geschillen beheren koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren klanten adviseren over menu's voor speciale gelegenheden en evenementen doelstellingen voor de middellange en lange termijn plannen creatief denken over voedingsmiddelen en dranken