Beroep chef-kok

Een chef-kok bedenkt en ontwikkelt recepten en menu's voor restaurants, ook bedenkt hij/zij hoe het eten opgediend wordt. Hij/zij is daarnaast ook verantwoordelijk voor het inplannen en aansturen van het personeel in de keuken, ook bespreekt hij de menu's met managers en bedienend personeel. Tijdens de bereiding van het eten controleert de chef-kok of het eten voldoet aan de kwaliteitseisen van het restaurant. In het geval van ingewikkelde of exclusieve maaltijden bereidt de chef-kok de maaltijd zelf. Een chef-kok inspecteert of de ingrediënten en werkplekken voldoen aan hygiënische en voedselveiligheidsvoorschriften en deze uitleggen aan het personeel.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Realistisch
  • Ondernemend / Conventioneel

Taken chef-kok

  • Bedenken en ontwikkelen van (presentatie) van recepten en menu's.
  • Inplannen en aansturen van personeel in de keuken.
  • Bespreken van het menu met al het personeel, dus ook managers en bedienend personeel.
  • Controleren of het eten voldoet aan kwaliteitseisen.
  • Bereiden van ingewikkelde/exclusieve maaltijden.
  • Inspecteren of ingrediënten en werkplekken voldoen aan de gestelde eisen.
  • Uitleggen van hygiënische en voedselveiligheidsvoorschriften aan het personeel en zorgen voor naleving hiervan.

Gerelateerde beroepen kok

  • Instellingskok
  • Kok Chinese keuken
  • Kok Indiase keuken
  • Kok Indonesische keuken
  • Kok Japanse keuken
  • Kok Latijns-Amerikaanse keuken
  • Kok, anders
  • Restaurantkok
  • Scheepskok