Beroep chef banketbakkerij

Persoonlijkheidstypen

Vaardigheden

  • Use food cutting tools
  • Handover the food preparation area
  • Ensure regular maintenance of kitchen equipment
  • Think creatively about food and beverages
  • Maintain customer service
  • Dispose waste
  • Use reheating techniques
  • Plan menus
  • Maintain a safe, hygienic and secure working environment
  • Store raw food materials
  • Maintain kitchen equipment at correct temperature
  • Cook pastry products
  • Work in a hospitality team
  • Comply with food safety and hygiene
  • Manage staff
  • Use cooking techniques
  • Use culinary finishing techniques

Optionele kennis en vaardigheden

desserts bereiden inkoopactiviteiten beheren veiligheids- en bewakingsapparatuur bedienen prijzen op het menu bepalen de voedselbereidingsruimte schoonmaken klanten helpen bakkerijproducten bereiden goederen bestellen hapjes bereiden levensmiddelen aantrekkelijk presenteren dienstroosters opstellen

Loopbaanperspectief

Het beroep chef banketbakkerij behoort tot de beroepsgroep Koks. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20242300  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 20248300  laag
verwachte baanopeningen tot 202410600  laag
salarisgroei tijdens loopbaan  laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  hoog