Beroep chef banketbakkerij
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Ondernemend / Realistisch
- Ondernemend / Conventioneel
Vaardigheden
- Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
- Voedselbereidingsplek overhandigen
- Voor regelmatig onderhoud van keukenmateriaal zorgen
- Creatief denken over voedingsmiddelen en dranken
- Klantenservice verlenen
- Afval verwijderen
- Opwarmtechnieken gebruiken
- Menu's plannen
- De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
- Rauw voedsel opslaan
- Keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden
- Gebak bereiden
- In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
- Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
- Leiding geven aan personeel
- Kooktechnieken gebruiken
- Technieken voor culinaire afwerking toepassen
Optionele kennis en vaardigheden
desserts bereiden inkoopactiviteiten beheren veiligheids- en bewakingsapparatuur bedienen prijzen op het menu bepalen de voedselbereidingsruimte schoonmaken klanten helpen bakkerijproducten bereiden goederen bestellen hapjes bereiden levensmiddelen aantrekkelijk presenteren dienstroosters opstellenLoopbaanperspectief
Het beroep chef banketbakkerij behoort tot de beroepsgroep Koks. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 2300 | gemiddeld |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 8300 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 10600 | laag |
salarisgroei tijdens loopbaan | laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | laag | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | gemiddeld | |
samenhang baankans met economie | hoog |