Beroep chef banketbakkerij

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Realistisch
  • Ondernemend / Conventioneel

Vaardigheden

  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Voedselbereidingsplek overhandigen
  • Voor regelmatig onderhoud van keukenmateriaal zorgen
  • Creatief denken over voedingsmiddelen en dranken
  • Klantenservice verlenen
  • Afval verwijderen
  • Opwarmtechnieken gebruiken
  • Menu's plannen
  • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
  • Rauw voedsel opslaan
  • Keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden
  • Gebak bereiden
  • In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Leiding geven aan personeel
  • Kooktechnieken gebruiken
  • Technieken voor culinaire afwerking toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

desserts bereiden inkoopactiviteiten beheren veiligheids- en bewakingsapparatuur bedienen prijzen op het menu bepalen de voedselbereidingsruimte schoonmaken klanten helpen bakkerijproducten bereiden goederen bestellen hapjes bereiden levensmiddelen aantrekkelijk presenteren dienstroosters opstellen

Loopbaanperspectief

Het beroep chef banketbakkerij behoort tot de beroepsgroep Koks. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20242300  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 20248300  laag
verwachte baanopeningen tot 202410600  laag
salarisgroei tijdens loopbaan  laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  hoog