Beroep chauffeur valetparking

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Chauffeur valetparking: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Ondernemingsbeleid

  De regels die van toepassing zijn op de activiteiten van een bedrijf.

 • Verkeerswetgeving

  Beschikken over inzicht in de verkeerswetgeving en de verkeersregels.

Vaardigheden

 • Normen voor persoonlijke hygiëne handhaven

  De onberispelijke normen voor persoonlijke hygiëne in stand houden en zorgen voor een net voorkomen.

 • Ondernemingsbeleid toepassen

  De beginselen en regels voor de de activiteiten en processen van een organisatie toepassen.

 • In ploegen werken

  Werken in wisseldiensten, waarbij het doel is een dienst of een productielijn 24 uur en elke dag van de week te laten lopen.

 • Defensief rijden

  Defensief rijden om de verkeersveiligheid te maximaliseren en tijd, geld en levens te besparen; anticiperen op de acties van andere weggebruikers.

 • Klantenservice verlenen

  Het behouden van de hoogst mogelijke klantenservice en ervoor zorgen dat de klantenservice te allen tijde op professionele wijze wordt verleend. Helpen om klanten of deelnemers zich op hun gemak te laten voelen en speciale vereisten ondersteunen.

 • Communiceren met klanten

  Reageren op en communiceren met klanten op de meest efficiënte en geschikte manier om hen in staat te stellen toegang te krijgen tot de gewenste producten of diensten, of andere hulp die zij nodig kunnen hebben.

 • Verkeerssignalen interpreteren

  Aandachtig zijn voor lichten op de weg, wegomstandigheden, het verkeer in de buurt en voorgeschreven snelheidsbeperkingen om de veiligheid te waarborgen. Verkeerslichten interpreteren en dienovereenkomstig handelen.

 • Auto's van de gasten parkeren

  De voertuigen van de gasten op een veilige en efficiënte manier parkeren en aan het einde van hun verblijf het voertuig ophalen.

 • Voertuigen besturen

  In staat zijn om voertuigen te besturen; beschikken over het juiste type rijbewijs voor het gebruikte type motorvoertuig.

 • Mondelinge instructies volgen

  Het vermogen hebben om gesproken instructies van collega's te volgen. Ernaar streven om te begrijpen en te verduidelijken wat er gevraagd wordt.

 • Passagiers helpen

  Hulp bieden aan mensen die in en uit hun auto of een ander transportvoertuig komen, door het openen van deuren, het verstrekken van fysieke ondersteuning of het dragen van hun bezittingen.

 • Rijden met automaat

  Veilig en volgens de voorschriften rijden met een voertuig dat door een automatisch of zelfschakelend overbrengingssysteem wordt bestuurd.

Optionele kennis en vaardigheden

zware gewichten tillen klanten informatie geven over prijzen mechanische componenten van voertuigen voorkomen van voertuigen onderhouden de weg wijzen aan gasten voertuigen wassen zorg dragen voor eigendommen van reizigers voertuigonderhoud uitvoeren reizigers met een handicap helpen veiligheids- en bewakingsapparatuur bedienen voor de bagage van de gasten zorgen gasten begroeten radioapparatuur gebruiken rijden in stedelijke gebieden bewaking van geparkeerde auto's waarborgen binnenkant van voertuigen schoonmaken

Loopbaanperspectief

Het beroep chauffeur valetparking behoort tot de beroepsgroep Chauffeurs auto's, taxi's en bestelwagens. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024-400  laag
verwachte vervangingsvraag tot 202421200  erg hoog
verwachte baanopeningen tot 202421200  hoog
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  laag

Source: Sisyphus ODB